De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Water heeft iets magisch, het kan van vorm veranderen en toch telkens weer terug naar zijn vertrouwde vorm terugkeren! Zo kennen we water onder de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Water heeft iets magisch, het kan van vorm veranderen en toch telkens weer terug naar zijn vertrouwde vorm terugkeren! Zo kennen we water onder de."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4 Water heeft iets magisch, het kan van vorm veranderen en toch telkens weer terug naar zijn vertrouwde vorm terugkeren! Zo kennen we water onder de vorm van vloeibaar water, ijs, waterdamp, sneeuw, … De lucht die wij inademen, zit ook vol met kleine vochtdeeltjes. Hoog in de lucht is het veel kouder (denk maar aan de eeuwige sneeuw op de hoge bergtoppen). Omdat het daar zo koud is, gaan de vochtdeeltjes verzamelen en druppels vormen. We noemen dit condensatie (wanneer je uit bad komt, zie je vaak ook vochtdruppeltjes die gecondenseerd zijn op de koude spiegel). De verzameling van al deze druppeltjes hoog in de lucht, zien wij als een wolk! Als de wolken heel laag hangen, is het mistig. Je verplaatst je dan eigenlijk doorheen de wolken, en je voelt hoe vochtig ze zijn!

5 Warme lucht (met waterdruppels) komt in contact met koud glas  condensatie


Download ppt "Water heeft iets magisch, het kan van vorm veranderen en toch telkens weer terug naar zijn vertrouwde vorm terugkeren! Zo kennen we water onder de."

Verwante presentaties


Ads door Google