De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Magalie Hense Hebe Peeters Marijke Verreth

Verwante presentaties


Presentatie over: "Magalie Hense Hebe Peeters Marijke Verreth"— Transcript van de presentatie:

1 Magalie Hense Hebe Peeters Marijke Verreth
LES 1 ONDERWERP EN PV Magalie Hense Hebe Peeters Marijke Verreth

2 OPLOSSINGEN OEF 3 Tom Waes geeft dochter trip naar Hollywood cadeau.
Vorig jaar zat Tom Waes meer in het buitenland dan in zijn eigen tuin. Nu neemt hij gas terug en maakt meer tijd voor zijn gezin. Hij trakteerde haar voor haar verjaardag op een droomreisje richting Hollywood.

3 OPLOSSINGEN OEF 3 5. Tom Waes is vorig jaar niet veel thuis geweest.
6. Ik moet ook aan mijn gezin denken. 7. Ze mogen een droombestemming uitkiezen. 8. Het was heel plezant.  9. Zoon Milo wordt volgend jaar in januari achttien. 10. Hij krijgt net als zijn zus carte blanche.

4 TEKST de beste doelman die België ooit had is waarschijnlijk Jean-Marie Pfaff hij speelde bijna 100 wedstrijden voor de nationale ploeg in Duitsland oogstte hij roem bij de bekende ploeg Bayern München na zijn carrière maakte VTM een docusoap over hem en zijn familie

5 TEKST MET HOOFDLETTERS / LEESTEKENS
De beste doelman die België ooit had, is waarschijnlijk Jean-Marie Pfaff. Hij speelde bijna 100 wedstrijden voor de nationale ploeg. In Duitsland oogstte hij roem bij de bekende ploeg Bayern München. Na zijn carrière maakte VTM een docusoap over hem en zijn familie.

6 THEORIE LEESTEKENS / HOOFDLETTERS
Begin van de zin: HOOFDLETTER Einde van de zin: LEESTEKEN . Vb: Ik eet een boterham met choco. In (bijna) elke zin staat een ONDERWERP. Vb: Ik dans graag.  ONDERWERP = waarover of over wie/wat het gaat.

7 EINDE


Download ppt "Magalie Hense Hebe Peeters Marijke Verreth"

Verwante presentaties


Ads door Google