De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?"— Transcript van de presentatie:

1 Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?

2 Discipelschap is leven tot Gods eer Westminster Catechismus: “Het voornaamste en hoogste doel van het leven van de mens is de verheerlijking van God en het zich in Hem ten volle en eeuwig verheugen.”

3 Discipelschap is leven tot Gods eer Romeinen 11: 36 NBV: Alles is uit hem ontstaan, alles is door hem geschapen, alles heeft in hem zijn doel. Hem komt de eer toe tot in eeuwigheid. Amen. Vertaling ’51: Want uit Hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen: Hem zij de heerlijkheid tot in eeuwigheid! Amen.

4 Discipelschap is leven tot Gods eer Wel gehoorde vraag: “Is dat niet egoïstisch van God?” God is ook echt God aardse koning: het gaat altijd ten koste van jou

5

6 Discipelschap is leven tot Gods eer Wel gehoorde vraag: “Is dat niet egoïstisch van God?” God is ook echt God aardse koning: het gaat altijd ten koste van jou Bij God gaat het niet ten koste van jou! Rom. 11:36: alles heeft in Hem zijn doel. Het is ‘tot Hem’ (vertaling ‘51)

7 Discipelschap is leven tot Gods eer Alles heeft in Hem zijn doel Levend dankoffer Je niet aanpassen aan de wereld De gezindheid (‘mindset’) van Christus aannemen Door de Geest vernieuwd Dan ga je ontdekken wat goed, welgevallig en volmaakt is

8 Discipelschap is leven tot Gods eer Ontdekken wat goed, welgevallig en volmaakt is Scheppingstaal: “Zie, het is zeer goed”  Alles kwam tot zijn doel! NB: volmaakt = tot zijn doel gekomen

9 Discipelschap is leven tot Gods eer Als dingen tot hun doel komen … … dan is dat tot meerdere eer en glorie van God … dan is dat goed voor de mens. … dan is dat genieten voor de mens Dus: Gods eer valt samen met dat wij als mensen tot onze bestemming komen.

10 Discipelschap is leven tot Gods eer Westminster Catechismus: “Het voornaamste en hoogste doel van het leven van de mens is de verheerlijking van God en het zich in Hem ten volle en eeuwig verheugen.” Jezus: Ik wil jullie mijn vreugde geven

11 Discipelschap is leven tot Gods eer Psalm 134: Lof, eerZegen Jesaja 43: -Tot Gods eer geschapen -God heeft alles voor je over

12 Om te zorgen dat onze levens weer aan het goede, mooie, volmaakte doel zouden gaan beantwoorden. Jezus komt herstel brengen.

13 Dat is nu de gezindheid (‘mindset’) van Christus!

14 Discipelschap is leven tot Gods eer (samengevat) Leven tot Gods eer is: -Zijn wil zoeken, samen met anderen -Tot je bestemming komen Wat er dan gebeurt is: -Je gaat het zelf ook willen. -Je ziet er ervaart: zijn wil is alleen goed. Dat kan alleen bij God: -zijn eer en jouw belang gaan samen op. -Het gaat in jouw leven om Hem. En Hem gaat het om jou.


Download ppt "Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?"

Verwante presentaties


Ads door Google