De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het voortplantingsstelsel van een vrouw

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het voortplantingsstelsel van een vrouw"— Transcript van de presentatie:

1 Het voortplantingsstelsel van een vrouw
Paragraaf 3 B.Bouwman Biologieweb.nl

2 Het voortplantingsstelsel van een vrouw
Slechts een deel van het voortplantingsstelsel is bij een vrouw van buiten zichtbaar (vagina en schaamlippen). De overige organen liggen in de onderbuik.

3 De voortplantingsorganen van een vrouw.

4 Productie van eicellen
Vanaf de puberteit vindt in de eierstokken de ontwikkeling van eicellen plaats. Gemiddeld eens in de 4 weken komt een eicel vrij uit een eierstok (de eisprong). Eisprong vindt meestal om de beurt plaats uit beide eierstokken. Vanaf ongeveer 50-jarige leeftijd ontwikkelen zich steeds minder eicellen. Dit noemt men de overgang. Na de overgang stopt ontwikkeling van eicellen.

5 Baarmoeder De vrijgekomen eicellen bewegen via de eileiders richting de baarmoeder. Het baarmoederslijmvlies verdikt zich elke 4 weken in afwachting van de komst van een bevruchtte eicel. In de eileiders kan bevruchting van de eicel plaatsvinden. De bevruchtte eicel nestelt zich in het baarmoederslijmvlies (de zwangerschap begint). Als geen bevruchting plaatsvindt, wordt een deel van het baarmoederslijmvlies afgestoten (de menstruatiecyclus gaat verder).

6 Van eisprong tot innesteling.

7 Maagdenvlies Het maagdenvlies is een randje weefsel aan het begin van de vagina. Het maagdenvlies kan verschillend van vorm zijn, en is geen gesloten vlies. Soms worden meisjes zonder maagdenvlies geboren. Als meisjes ontspannen zijn en de tijd nemen, bloeden zij meestal niet wanneer ze voor het eerst vrijen. Bij sommige meisjes kan de vagina iets inscheuren (er treedt dan een kleine bloeding op).

8 De voortplantingsorganen van een vrouw.

9 Geslachtsgemeenschap
Als een vrouw seksueel opgewonden raakt, dan wordt de opening van de vagina glad door een beetje slijm. Het slijm wordt geproduceerd door klieren in de wand van de kleine schaamlippen. De clitoris is heel gevoelig voor aanraking. Door middel van wrijven over de clitoris kunnen vrouwen een orgasme krijgen.


Download ppt "Het voortplantingsstelsel van een vrouw"

Verwante presentaties


Ads door Google