De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2015 Opgemaakt: R.Cornelis Scheidsrechterscommissie Provincie Antwerpen.

Verwante presentaties

Presentatie over: "2015 Opgemaakt: R.Cornelis Scheidsrechterscommissie Provincie Antwerpen."— Transcript van de presentatie:

1 2015 Opgemaakt: R.Cornelis Scheidsrechterscommissie Provincie Antwerpen.

2 2015 3 e Team Time Out Opgemaakt: R.Cornelis

3 2015 De reglementering qua Team Time Out Opgemaakt: R.Cornelis 1)Een team heeft het recht om 3 Team Time Outs van één minuut aan te vragen per wedstrijd. 2)Een team heeft het recht om 2 Team Time Outs van één minuut aan te vragen per speelhelft. (zie één punt 1)

4 2015 De thuisploeg moet dus per team voor 3 groene Team Time Out kaarten zorgen Opgemaakt: R.Cornelis T1T2T3

5 2015 Opgemaakt: R.Cornelis Vanaf het seizoen 2013 – 2014 geldt het gebruik van de 3°Team Time Out (reeds in voege in de andere EHF federaties, bij de Europese wedstrijden en in de Benelux League)

6 2015 Opgemaakt: R.Cornelis Bij de aanvang van de 1 ste speelhelft ontvangt de teamverantwoordelijke van ieder team de kaarten + die ze tijdens deze speelhelft kunnen gebruiken voor het aanvragen van een TTO (in de juiste volgorde T1, T2) en wanneer hun team in balbezit is. T2T1

7 2015 Opgemaakt: R.Cornelis 1) Indien een team geen van beide kaarten benut heeft tijdens de 1 ste helft, wordt de kaart door de tafelofficials ingetrokken. T2 T1 2) Indien het team slechts kaart benut heeft, behoud het kaart voor de 2 e speelhelft.

8 2015 Opgemaakt: R.Cornelis De kaarten + kunnen tijdens de 2 e helft gebruikt worden voor het aanvragen van een TTO. Wanneer het team in balbezit is. T2T3 Bij de aanvang van de 2 e speelhelft ontvangt de teamverantwoordelijk van ieder team, bijkomend de kaart.

9 2015 Opgemaakt: R.Cornelis !! Het is wel zo dat in de laatste 5 minuten van de 2 e speelhelft slecht één van beide kaarten mag gebruikt worden (bij voorkeur kaart ). T3 !! Tussen de aanvraag van 2 opeenvolgende TTO van hetzelfde team, moet het andere team in balbezit zijn geweest.

10 2015 Opgemaakt: R.Cornelis Waar in te vullen op het wedstrijdblad? Zolang er oude stock is aan wedstrijdformulieren waarop het vakje voor de 3 e TTO niet voorzien is, schrijft men de tijd van de 2 e TTO in het vakje van de speelhelft waarin deze benut wordt. Bij de eerste TTO van de speelhelft dus plaats voorzien voor eventueel een 2 e tijd te kunnen invullen. 1 ste speelhelft2e speelhelft 1 ste speelhelft 12.48 22.33 12.4823.50 29.15 22.33

11 2015 Opgemaakt: R.Cornelis In alle reeksen is het aanvragen van een TTO toegestaan volgens de geldende regels van de VHV. Bij wedstrijden met sets wordt dit gewijzigd naar één TTO per ploeg per set. Voor RAVB J18 = 3 TTO / J16 & J14 = 3TTO / J12 = 1 TTO per set Speelduur J18 = 2 x 30min - J16 & J14 = 2 x 25min J12 = 3 sets van 15 min

12 2015 Opgemaakt: R.Cornelis www.handbal-avb.be Wedstrijdblad Antwerpen Jeugdreeksen Op het wedstrijdblad van de jeugdreeksen tot de leeftijdcategorie J18 moeten achter de naam van de spelers het gemaakte aantal doelpunten niet meer ingevuld worden

Download ppt "2015 Opgemaakt: R.Cornelis Scheidsrechterscommissie Provincie Antwerpen."