De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Clubscheidsrechter Briefing 2015-2016 JOS VAN DER TIL GERARD KIERS.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Clubscheidsrechter Briefing 2015-2016 JOS VAN DER TIL GERARD KIERS."— Transcript van de presentatie:

1 Clubscheidsrechter Briefing 2015-2016 JOS VAN DER TIL GERARD KIERS

2 Nieuwe spelregels  Bitjes verplicht  Groene kaart  10 meter regel  Lange corner  Bal boven schouderhoogte spelen (Senioren)  Aanvallende vrije slag in 23-metergebied

3 Bitjes verplicht  Alle veldspelers zijn verplicht mondbescherming te dragen.  Dit geldt voor alle categorieën spelers/speelsters (junioren/senioren/veteranen) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden.  Spelers kunnen uitsluitend om medische redenen ontheffing aanvragen bij de KNHB. Zij dienen op verzoek van de scheidsrechters de schriftelijke ontheffing van de KNHB te tonen.  Geen bitje? Niet meespelen!  Iemand geen bitje? Laten wisselen.  Er is geen spelstraf voor het niet dragen van een bitje!

4 Groene kaart  Een groene kaart betekent een tijdelijke verwijdering van 2 minuten voor de desbetreffende speller.  Bij een groene kaart voor een coach / begeleider hoeft er geen speler van het veld af.

5 10 meter regel  Deze regel is niet meer van toepassing.

6 Lange corner  Lange corner wordt niet genomen vanaf de zijlijn maar op de 23- meterlijn. Recht tegenover plek waar de bal de achterlijn over ging.  De regels voor een spelhervatting binnen het 23-metergebied zijn van toepassing.  Aangeven van een lange corner is niet veranderd.

7 Oude situatie

8 Nieuwe situatie

9 Video  https://www.youtube.com/watch?v=i5xPKubGnR8

10 Bal boven schouderhoogte  ALLEEN IN DE SENIORENCOMPETITIE  Spelers mogen op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel.  Bij een scoop moet de eerste onder de bal (of bij 2 spelers onder de bal, de verdedigende partij) nog steeds gelegenheid krijgen de bal gecontroleerd te ontvangen en moet de tegenpartij nog steeds op 5m afstand blijven.

11 Video  https://www.youtube.com/watch?v=Bc2JejwGaUI

12 Bal boven schouderhoogte  Voor wedstrijden in de juniorencompetitie geldt dat spelers de bal NIET boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen. Uitsluitend een (doel)verdediger mag een schot op doel boven de schouder met zijn stick stoppen of laten afkaatsen.

13 Aanvallende vrije slag in 23- metergebied  Een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van de overtreding.  De bal wordt dus niet meer teruggelegd op de 5 meter lijn!  Het is een spelhervatting in het 23-metergebied  De bal mag dus niet rechtstreeks de cirkel in gespeeld worden  Alle spelers, behalve de nemer van de vrije slag, moeten op 5 meter afstand staan.  Verdedigers in de cirkel mogen dichterbij dan 5 meter staan!  Deze spelers mogen NIET ingrijpen tot de bal 5 meter heeft afgelegd, of de bal is gespeeld door een andere speler.  Te vroeg ingrijpen van een verdediger → strafcorner!

14 Video  https://www.youtube.com/watch?v=mzP6vmbGkjQ

15 Strafcorner  Het criterium voor een opnieuw genomen strafcorner is gewijzigd!  Zolang de strafcornersituatie niet is afgelopen (conform regel 13.5 en 13.6) is er sprake van een opnieuw genomen strafcorner, en moet er met het gereduceerd aantal verdedigers of aanvallers worden gespeeld.  Pas als de strafcornersituatie voorbij is en er een nieuwe strafcorner wordt toegekend mogen alle verdedigers en aanvallers weer aan deze strafcornersituatie meedoen.

16 Strafcorner  Strafcorner is afgelopen bij:  Doelpunt  Achterbal  Strafbal  Vrije slag voor verdediger  Bal 5m buiten de cirkel (2e keer buiten de cirkel bij een uitspeelcorner)  Strafcorner is dus niet afgelopen bij:  shoot van de verdediger  onbewuste overtreding van een verdediger

17 Persoonlijke straffen  Een sliding waarbij de tegenstander onderuit wordt gehaald, wordt bestraft als een opzettelijke overtreding!  Naast verzwaarde spelstraf ook een gele kaart (10 minuten)  Binnen 23-metergebied → strafcorner  Binnen cirkel → strafbal

18 Vragen?


Download ppt "Clubscheidsrechter Briefing 2015-2016 JOS VAN DER TIL GERARD KIERS."

Verwante presentaties


Ads door Google