De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“De Medi8”.  Een multimedia product om dikke kinderen af te laten vallen.  Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“De Medi8”.  Een multimedia product om dikke kinderen af te laten vallen.  Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport."— Transcript van de presentatie:

1 “De Medi8”

2  Een multimedia product om dikke kinderen af te laten vallen.  Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

3  Kinderen met overgewicht tussen de 10 en de 13 jaar. ◦ Waarom tussen de 10 en de 13 jaar?  Kinderen tussen de 10 en 13 jaar zijn meer met media (vooral internet) bezig dan jongere kinderen.  Makkelijker te bereiken.  Trendgevoeliger.

4  Wat willen we bereiken? ◦ Overgewicht spelenderwijs bij kinderen tegengaan!  Dikke kinderen kosten veel geld in de toekomst.  Beter voor volksgezondheid.

5  Hoe kunnen we overgewicht combineren met media? ◦ Overgewicht wordt onder andere vaak veroorzaakt door het lange computeren en stilzitten. ◦ Interactieve mediatoepassing waar beweging of het aanmoedigen ervan centraal staat.

6  Het idee om kinderen met overgewicht spelenderwijs aan te zetten tot bewegen. ◦ Een spel ontwikkelen op internet. ◦ Een apparaatje met stappenteller hieraan vastkoppelen.  Je voedt een poppetje op die in het begin dik is en die d.m.v. beweging van de speler zelf, gezonder wordt / blijer wordt.  D.m.v. unieke codes gegenereerd door het apparaatje kan men verder groeien in dit spel.  D.m.v. unieke codes kan men dingen gratis winnen/krijgen om een betere positie in dit spel te krijgen.  Samen met een informatieve website.  Combinatie Habbo Hotel & Tamagochi

7  Afvalagenda in Windows-sidebar. ◦ Waarom niet gedaan?  Dikkere kinderen zullen dit niet zo snel downloaden.  Het is niet spelenderwijs.  MSN-Bot op Live Messenger om dikkere kinderen te laten weten wanneer te sporten. ◦ Waarom niet gedaan?  Dikkere kinderen melden zich niet zo snel aan hiervoor.  Moeilijk te realiseren door de complexiteit van dit concept.


Download ppt "“De Medi8”.  Een multimedia product om dikke kinderen af te laten vallen.  Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport."

Verwante presentaties


Ads door Google