De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werken met tablets De kinderen maken de verwerking van reken-, taal- en spellingslessen op een eigen tablet. Het programma geeft direct aan of een opdracht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werken met tablets De kinderen maken de verwerking van reken-, taal- en spellingslessen op een eigen tablet. Het programma geeft direct aan of een opdracht."— Transcript van de presentatie:

1 Groep 6 leerkrachten 6a Mick Coffa en Judy Hilverda 6b Monique Brussel en Marion de Jong

2 Werken met tablets De kinderen maken de verwerking van reken-, taal- en spellingslessen op een eigen tablet. Het programma geeft direct aan of een opdracht goed of fout gemaakt is. Bovendien geeft het programma extra werk op niveau voor kinderen die snel klaar zijn of extra oefening nodig hebben.

3 Zelfstandig werken - We werken volgens het GIP model - Kinderen leren werken met uitgestelde aandacht. - De leerkracht werkt aan de instructietafel met kleine groepjes kinderen en mag daarbij niet gestoord worden. - De leerkracht loopt verschillende rondes door de groep - Kinderen kunnen dan hun vraag voorleggen en kort geholpen worden

4 Taal We maken gebruik van de methode ‘Taal actief’. De verwerking van de leerstof vindt plaats op de tablet. De volgende onderwerpen komen in groep 6 aan de orde: Werkwoorden Zinsontleden en woordbenoemen Woordenschat Spreken & luisteren Spreekwoorden & gezegden Zinsbouw Leestekens

5 Spelling We maken gebruik van de nieuwe uitgave van methode ‘Taal actief’ Ook hier vindt de verwerking plaats op de tablet Directe controle; verschillende dictees, ingebouwde herhaling, extra stof op niveau

6 Rekenen In groep 6 behandelt onze rekenmethode Pluspunt
het getallengebied tot 100 kennismaken met breuken tafels en deeltafels/ vermenigvuldigen en delen Metriek: lengtematen, inhoudsmaten, oppervlakte berekenen Klokkijken/analoog en digitaal Geldrekenen De opdrachten bestaan veelal uit verhaaltjes, waarin de sommen verwerkt zijn. Het is de bedoeling dat de kinderen leren de juiste oplossingsstrategieën te kiezen en toe te passen. Ook met rekenen werken de kinderen na de instructie op de tablet.

7 Gezond bewegen, oefeningen met toestellen, sport/spel
Gymles Gezond bewegen, oefeningen met toestellen, sport/spel

8 Handvaardigheid / projecten

9 Samen werken

10 Samen spelen

11 Werken op de computer Een werkstukje maken
Oefenen voor taal en rekenen Informatie opzoeken Verwerking wereldoriëntatie Verslagen maken Tekstverwerken

12 Soms ook thuis aan de slag
Rekentuin Taalzee Topo leren Engels woordjes leren Spreekbeurt voorbereiden

13 Voor vragen kunt u terecht bij de leerkrachten van groep 6


Download ppt "Werken met tablets De kinderen maken de verwerking van reken-, taal- en spellingslessen op een eigen tablet. Het programma geeft direct aan of een opdracht."

Verwante presentaties


Ads door Google