De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Melissa en Lise De zeehond. Inhoudstabel De latijnse naam Wat voor een zeehond is het? Waar leven ze? Hoe ziet de zeehond eruit? Wat eet de zeehond?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Melissa en Lise De zeehond. Inhoudstabel De latijnse naam Wat voor een zeehond is het? Waar leven ze? Hoe ziet de zeehond eruit? Wat eet de zeehond?"— Transcript van de presentatie:

1 Door Melissa en Lise De zeehond

2 Inhoudstabel De latijnse naam Wat voor een zeehond is het? Waar leven ze? Hoe ziet de zeehond eruit? Wat eet de zeehond? De voortplanting Heeft de zeehond vijanden?

3 De latijnse naam. De latijnse naam is Halichoerus Grypus. De latijnse naam voor grijze zeehond is afgeleid van het Grieks. En betekent klein zeezwijn.

4 Wat voor een dier is het? Het is een zeezoogdier. De zeehonden zijn tot 3,5 meter lang Ze wegen 315 kilo hun dikke speklaag beschermd hen tegen het ijskoude water.

5 Waar leven ze? Zuid-groenland Oostkust van Canada Britse eilanden Oostzeekust en langs Noord- Europa

6 Hoe ziet de zeehond eruit? De lengte van een mannetje tot 3,5 m en van een vrouwtje tot 2,5 m Gewicht van de mannetjes is tot 315 kg en de vrouwtjes tot 200 kg Hun geluid is een diep gehuil

7 Wat eet de zeehond? Het voedsel van de zeehond zijn vissen en enige soorten ongewervelde dieren.

8 De voortplanting. De draagtijd is ongeveer 10 maanden. De jongen worden midden zomer geboren. Het voedsel voor deze diertjes is platvis.

9 Heeft de zeehond vijanden ? Walvissen Haaien En de mensen zijn de grootste vijanden.

10


Download ppt "Door Melissa en Lise De zeehond. Inhoudstabel De latijnse naam Wat voor een zeehond is het? Waar leven ze? Hoe ziet de zeehond eruit? Wat eet de zeehond?"

Verwante presentaties


Ads door Google