De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het project in Burkina Faso Sparen jullie mee voor de jonge mijnwerkers in Burkino Faso?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het project in Burkina Faso Sparen jullie mee voor de jonge mijnwerkers in Burkino Faso?"— Transcript van de presentatie:

1 Het project in Burkina Faso Sparen jullie mee voor de jonge mijnwerkers in Burkino Faso?

2 Burkina Faso, waar ligt het eigenlijk? In West Afrika, zie het kaartje hieronder:

3 De vlag van Burkina Faso ziet er zo uit…

4 Wisten jullie dat… er net zo veel mensen wonen in Burkina Faso als in Nederland? (16,93 miljoen in 2013) de officiële landstaal Frans is? "Burkina Faso" zoiets betekent als het 'land van de oprechte mensen‘ de afstand van Roosendaal naar de hoofdstad Ouagadoudou 4.395 km bedraagt? Met auto via de weg is het 6176 km en daar zou je 3 dagen en 20 uur over doen! ‘se coser’ een veelvoorkomend woord is in Burkina? Dat betekent ‘even’ gezellig kletsen. er dagelijks heel veel kinderen werken in Burkina Faso als mijnwerkers in plaats van naar school gaan?

5 Het project in Burkina Faso Het land in Burkina Faso is heel erg droog, waardoor er bijna niets kan groeien. De enige hoop van veel families ligt onder de grond, in de mijnen. En heel veel kinderen moeten mee zoeken naar deze kostbaarheden….

6 Het project in Burkina Faso Hier zien jullie hoe stenen en kluiten vermalen worden, in de wanhopige hoop om een kostbaar goudklompje te vinden…

7 Het project in Burkina Faso Veel kinderen kunnen daarom niet naar school, ook omdat veel ouders arm zijn en er vaak geen scholen in de buurt zijn.

8 Het project in Burkina Faso Maar… er is hoop! In Namsigui is door Adventsactie een school opgericht!

9 Het project in Burkina Faso Voor de kinderen in de goudmijnen is het een droom om naar deze school te gaan. Ze willen piloot, leraar of dokter worden…

10 Het project in Burkina Faso Om nog meer dromen waar te kunnen maken, wordt de school uitgebreid met lerarenwoningen, meer plaatsen voor de kinderen, een bibliotheek, boeken en enkele fietsen.

11 Het project in Burkina Faso Helpen jullie mee te sparen deze school te laten groeien? Dan kunnen steeds meer kinderen stoppen met het werk in de mijnen en hun diploma op school halen!

12 Het project in Burkina Faso Namens Adventsactie: alvast bedankt voor jullie inzet!


Download ppt "Het project in Burkina Faso Sparen jullie mee voor de jonge mijnwerkers in Burkino Faso?"

Verwante presentaties


Ads door Google