De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stellingen Correctie schrijfopdracht. Stelling, standpunt, argument De stelling versus de vaststelling Het standpunt Het argument Het betoog: Inleiding:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stellingen Correctie schrijfopdracht. Stelling, standpunt, argument De stelling versus de vaststelling Het standpunt Het argument Het betoog: Inleiding:"— Transcript van de presentatie:

1 Stellingen Correctie schrijfopdracht

2 Stelling, standpunt, argument De stelling versus de vaststelling Het standpunt Het argument Het betoog: Inleiding: standpunt formuleren Middenstuk: argumenten opsommen Conclusie: herhaling standpunt

3 Stellingen => passief? Men moet roken op terrassen verbieden. Men moet in het weekend vrachtwagens op snelwegen verbieden. Men moet het koningshuis afschaffen. Men moet de doodstraf opnieuw invoeren. Men moet de Opiumwet aanpassen.

4 Stellingen => passief! Men moet roken op terrassen verbieden. – Roken op terrassen moet verboden worden. Men moet in het weekend vrachtwagens op snelwegen verbieden. – Vrachtwagens op snelwegen moeten in het weekend verboden worden. Men moet het koningshuis afschaffen. – Het koningshuis moet afgeschaft worden. Men moet de doodstraf opnieuw invoeren. – De doodstraf moet opnieuw ingevoerd worden. Men moet de Opiumwet aanpassen. – De Opiumwet moet aangepast worden.

5 Het ergens mee eens zijn Daar ben ik het (helemaal, niet,...) mee eens. Ik ben het er (helemaal, niet,...) mee eens. Ik ben het (helemaal, niet,...) eens met die stelling. / Met die stelling ben ik het eens. Ik ben het ermee eens dat roken op terrassen verboden moet worden.

6 De of het? effect gevoel interieur werk service leven huishouden invloed maatschappij

7 De of het? Het effect Het gevoel Het interieur Het werk De service Het leven Het huishouden De invloed De maatschappij

8 Reflexief of niet? realiseren beseffen aanpassen voorstellen

9 Reflexief of niet? Zich iets realiseren Iets beseffen Zich aanpassen aan iets Zich iets voorstellen

10 Let op! Zo‘n Ik heb nog nooit zo'n vreemd boek gelezen. Zulk(e) Ze vertelde me dat ze een hekel had aan zulke mensen. In België is het zelden zulk slecht weer.

11 Let op! De 21e december, de dag waarop meestal de sterrenkundige winter begint, is de kortste dag van het jaar. (De winter begint op die dag) Het gebouw waarin het museum gevestigd is, wordt gerenoveerd. (Het museum is gevestigd in het gebouw)

12 Let op! De kinderen en hun ouders... Zowel Spanje als het Verenigd Koninkrijk maken deel uit van de Europese Unie. Orkaan Karl veroorzaakt veel problemen. Door vrachtwagens en andere langzame voertuigen kunnen er files ontstaan. Beyoncé bewondert vrouwen die een goed evenwicht vinden tussen gezin en werk.


Download ppt "Stellingen Correctie schrijfopdracht. Stelling, standpunt, argument De stelling versus de vaststelling Het standpunt Het argument Het betoog: Inleiding:"

Verwante presentaties


Ads door Google