De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vrijwilligerswerk gezond?. De vraag: De Rotterdamse Munt is een kruidentuin in Feijenoord, die wordt gerund door vrouwelijke vrijwilligers uit de buurt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vrijwilligerswerk gezond?. De vraag: De Rotterdamse Munt is een kruidentuin in Feijenoord, die wordt gerund door vrouwelijke vrijwilligers uit de buurt."— Transcript van de presentatie:

1 Vrijwilligerswerk gezond?

2 De vraag: De Rotterdamse Munt is een kruidentuin in Feijenoord, die wordt gerund door vrouwelijke vrijwilligers uit de buurt. Hoe werkt de Rotterdamse Munt aan het bevorderen van de sociale participatie? Bevordert het de eigenwaarde en gezondheid?

3

4

5 Redenen om mee te doen (niet uitputtend) Gepensioneerd en toch nog wat willen doen is er een, een andere vorm van niet (meer) werken, WIA, NUG’er ed, en toch wat om handen willen hebben, zich weer in een soort van actief bestaan proberen te voegen na een burnout van tamelijk enorme proporties, verdrinken in je scriptie, wie kent het gevoel niet, en structuur willen aanbrengen in je week Stage vanuit Albeda en Zadkine, vrnl niveau 1 en uiteraard de tegenprestatie.

6 En er vertrekken er ook weer. Naar ander werk omdat ze de taal geleerd hebben Omdat ze met enthousiasme weer kunnen vertellen over wat ze willen en kunnen en zo wel aangenomen worden Omdat ze ontdekken dat wat ze kunnen ‘iets’ is en zich zo weer kunnen presenteren.

7 Wat heeft een dergelijk project nodig? 1 Geld. Voor spullen en materialen Voor coördinatie van werk Om werk binnen te halen en ideeën voor ander werk te ontwikkelen Voor ‘personeelsbeleid’ (of vrijwilligers die dit zouden kunnen) Mensen die er willen werken, de stroom die via de gemeente komt is niet zo groot

8 Wat heeft een dergelijk project nodig? 2 Doorstroommogelijkheden. Zowel naar werk als naar onderwijs. Wat onderwijs betreft zou enige flexibiliteit ook geen kwaad kunnen. Dat een vluchteling die opgeleid is als tandarts vrij gemakkelijk in de snelle route komt, dat een uitgevallen maar tot inkeer gekomen jongere toch weer terug kan naar een hoger niveau dan niveau 1

9 En verder heeft een dergelijk project nodig: Dat Rotterdam zinvol werk als werk accepteert, mensen die om wat voor reden dan ook geen zo felbegeerde plek op ‘de arbeidsmarkt’ hebben of meer hebben niet wantrouwt en ziet als luilakken en duikers en waardeert wat ze wel doen!

10 De mogelijkheden om dat te doen: De projecten als nuttig en nodig bestempelen, Het werk dat er verricht wordt als nuttig en nodig voor de stad erkennen. Bekendheid met elkaar geeft immers ook een gevoel van veiligheid, om maar eens wat te noemen. Waarom op dit punt geen pilot in ons zo graag vooruitlopend Rotterdam met flexibele bijstand en een menswaardige manier van ‘controleren’?

11 En… eet smakelijk!


Download ppt "Vrijwilligerswerk gezond?. De vraag: De Rotterdamse Munt is een kruidentuin in Feijenoord, die wordt gerund door vrouwelijke vrijwilligers uit de buurt."

Verwante presentaties


Ads door Google