De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 17,3. De federale regering (in wording) dient 17,3 miljard euro te vinden om de begrotingsdoelstelling te bereiken die aan België is opgelegd door Europa.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 17,3. De federale regering (in wording) dient 17,3 miljard euro te vinden om de begrotingsdoelstelling te bereiken die aan België is opgelegd door Europa."— Transcript van de presentatie:

1 1 17,3

2 De federale regering (in wording) dient 17,3 miljard euro te vinden om de begrotingsdoelstelling te bereiken die aan België is opgelegd door Europa. Dit zal deels moeten gebeuren via besparingen, deels via het aanboren van extra inkomsten.

3 2

4 Rusland stelde afgelopen zomer een boycot in op de invoer van bepaalde producten uit de Europese Unie (waaronder peren), dit als reactie op de economische sancties die door Europa waren ingesteld tegen het land als protest op haar inmengingspolitiek in Oekraïne. Voor Belgische perenkwekers is Rusland een belangrijke afzetmarkt.

5 3

6 De nieuwe Vlaamse regering overweegt om het levenslang recht op een sociale woning af te schaffen (en bv de klassieke huurcontractformule te koppelen aan sociale woningen of gezinnen met een sociale woning te motiveren om een woning te kopen) zodat meer ruimte ontstaat voor nieuwe instroom.

7 4 0,02

8 Het algemeen prijspeil stijgt in augustus nauwelijks ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: het inflatiepercentage bedraagt 0,02%. Hierdoor ontstaat het risico op deflatie en een verdere neergang van de economische conjunctuur.

9 5

10 AB INBEV boekte in ons land afgelopen zomer bijna 10% meer omzet met haar pilsbier “Jupiler” dankzij het effect van de Wereldbeker voetbal in Brazilië.


Download ppt "1 17,3. De federale regering (in wording) dient 17,3 miljard euro te vinden om de begrotingsdoelstelling te bereiken die aan België is opgelegd door Europa."

Verwante presentaties


Ads door Google