De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie is de modellen man / vrouw van het jaar 2009? De Quiz Test je modelkennis! 9e PLATOS Colloquium Provinciehuis Utrecht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie is de modellen man / vrouw van het jaar 2009? De Quiz Test je modelkennis! 9e PLATOS Colloquium Provinciehuis Utrecht."— Transcript van de presentatie:

1 Wie is de modellen man / vrouw van het jaar 2009? De Quiz Test je modelkennis! 9e PLATOS Colloquium Provinciehuis Utrecht

2 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium2 Dat is niet niks Hier vertel ik iets over de lusten en lasten die je hebt als modelman/vrouw van het jaar

3 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium3 PLATOS 1. In welk jaar is PLATOS opgericht A.Hoezo opgericht? Een colloquium wordt opgestart, niet opgericht! B.427 voor Christus C.1998 na Christus D.1999 na Christus Antwoord C

4 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium4 4-STAPSMODEL 2. Welke stappen zitten er in het klassieke 4-staps model en in welke volgorde A.Distributie-Riteind-ModalSplit-Toedeling B.Toedeling-Distributie-ModalSplit-Riteind C.Riteind-Distributie-ModalSplit-Toedeling D.Riteind-ModalSplit-Distributie-Toedeling Antwoord C

5 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium5 File vrije dag 3. Donderdag 9 oktober 2008: File vrije dag Hoeveel file was er? A.Meer files, minder kilometer B.Minder files, minder kilometer C.Minder files, meer kilometer D.Meer files, meer kilometers Antwoord is A, 39 files, 208 km. Normaal is 22 files, 230 km (bron VID)

6 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium6 RBV 3. RBV staat voor A.Regionale BenuttingsVerplichting B.Robuustheids Benuttings Verkeersmodel C.Regiegroep BeheersVoorschriften D.Regionale BenuttingsVerkenner Antwoord D

7 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium7 Zwaartekrachtmodel 3. T ij = p * Q i * X j * F(z ij ) Wat is F in deze formule A.De weerstand B.De distributiefunctie C.De attractie D.De productie Antwoord B

8 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium8 STOPLICHT 3. Wat is een stoplicht A.Remlicht van een motorvoertuig B.Seinlicht dat op kruispunten het verkeer regelt C.Met groen, oranje en rood licht uitgerust apparaat op kruispunten dat aangeeft of men mag doorrijden of moet stoppen D.A, B en C Antwoord D, bron Van Dale

9 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium9 MODAL SPLIT 3. Wat is modal split A.Vertrektijdstipkeuze B.Vervoerwijzekeuze C.Bestemmingkeuze D.A, B en C Antwoord B

10 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium10 MODAL SPLIT Wat is de snelheid van een schokgolf ongeveer? A.Verschilt heel sterk per situatie B.5-10 km/u C km/u D km/u Antwoord C (zo rond de 18 km/u) Antwoord C (zo rond de 18 km/u)

11 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium11 DYNAMISCH 3. Hoeveel macroscopisch dynamische modellen worden er in NL ontwikkeld A.1, Q-Blok B.2 C.3 D.4 of meer Antwoord D, Indy, Madam, Marple, FastLane, ?

12 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium12 Reistijd 3. Welke reistijd komt het dichtst bij de actuele reistijd (die reizigers nu gaan ondervinden) A.De gemeten reistijd B.De instantane reistijd C.De historische reistijd D.De laatst bekende reistijd Antwoord B … … De minst slechte Antwoord B … … De minst slechte

13 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium13 ALBATROS 3. Wat is Albatros voor een soort model A.Land use transport interaction model B.Dynamisch toedelings model C.Activity based model D.Matrix calibratie model Antwoord C

14 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium14 FLASH 3. Wat is FLASH A.Een software omgeving waarmee verkeersregelingen getest, geëvalueerd en gevisualiseerd kunnen worden B.Een computerprogramma waarmee animaties, (korte) webvideo's en webapplicaties (zoals spelletjes en gehele websites) gemaakt kunnen worden C.Een sciencefiction stripserie bedacht door Alex Raymond, met in de hoofdrol het gelijknamige personage (Gordon). D.Alle drie Antwoord D

15 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium15 ALARM 3. Van wie is welk alarm Spitsalarm, weeralarm, verkeersalarm A.KNMI, ANWB, RWS B.ANWB, KNMI, RWS C.RWS, KNMI, ANWB D.RWS, ANWB, KNMI Antwoord B

16 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium16 KEUZE MODELLEN 3. Wat zorgt ervoor, in een discreet keuze model, dat mensen met dezelfde voorkeuren toch verschillende keuzes maken A.Stoorterm B.Hiërarchie van de keuzes C.Niets, ze maken dezelfde keuze D.Bugs in de software Antwoord A

17 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium17 KEUZE MODELLEN 3. Wat is de hierarchie in een keuzemodel A.Vertrektijd,vervoerwijze,bestemming B.Vervoerwijze,vertrektijd,bestemming C.Bestemming, vertrektijd, vervoerwijze D.Ligt helemaal niet vast Antwoord D

18 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium18 TRAIL 3. Van wie was het eerste proefschrift uitgebracht onder TRAIL A.Rudi Hamerslag B.Ronald van Katwijk C.Erik de Romph D.Nanne van der Zijpp Antwoord C

19 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium19 MONICA 3. Wat doet Monica A.Levert meetraai gegevens B.Bewerkt de gegevens uit Monibas tot meetvak gegevens C.Niets, werkt niet D.Bewerkt de gegevens uit MTRC tot meetvak data Antwoord A

20 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium20 Files 3. Welke file staat bovenaan de file top10 (2008) A.A2 Utrecht -> Den BoschWaardenburg - Kerkdriel B.A2 Utrecht -> Den BoschVianen - Culemborg C.A27 Utrecht -> Breda Everdingen – Gorinchem D.A4 A’dam -> Den Haag Roelofarendsv - Hoogmade Antwoord A

21 De Quiz 4 maart 20099e PLATOS colloquium21 Kranten 3. Welke krant schreef in 2008 het meest over “file-leed” A.NRC B.Volkskrant C.AD D.Telegraaf Antwoord D (twee keer zoveel als het AD)


Download ppt "Wie is de modellen man / vrouw van het jaar 2009? De Quiz Test je modelkennis! 9e PLATOS Colloquium Provinciehuis Utrecht."

Verwante presentaties


Ads door Google