De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van doornstruik naar cipres

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van doornstruik naar cipres"— Transcript van de presentatie:

1 Van doornstruik naar cipres
– In het kader van Gastvrij voor God – 2 augustus 2015 Jesaja 55

2 Wat hebben deze drie beelden met elkaar gemeen?

3 God maakt van doornstruiken cypressen
1 O, alle gij dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs, wijn en melk. 2 Waarom weegt gij geld af voor wat geen brood is, en uw vermogen voor wat niet verzadigen kan? 3 Neigt uw oor en komt tot Mij; hoort opdat uw ziel leve; Ik zal, met u een eeuwig verbond sluiten. De betrouwbare genadebewijzen van David. 12 Want in blijdschap zult u uittrekken en met vrede voortgeleid worden. De bergen en de heuvels zullen voor uw ogen uitbreken in gejuich en alle bomen van het veld zullen in de handen klappen. 13 Voor een doornstruik zal een cipres opkomen, voor een distel zal een mirt opkomen; en het zal de HEERE zijn tot een naam, tot een eeuwig teken, dat niet zal worden uitgewist. (Jes. 55:1-3, 12-13)

4 Doornstruik Doornstruik = h5285 הַֽנַּעֲצוּץ֙(han-na-‘ă-ṣūṣ)
Woestenij – Prikkelbaar – Brandmateriaal

5 Cipres Cipres = h1265. בְּרוֹשׁ (ḇə-rō-wōš,)
Nobele boom – Brengt herstel – Waardevol hout

6 Van doornstruik naar cipres
Voor een doornstruik zal een cipres opkomen, voor een distel zal een mirt opkomen; en het zal de HEERE zijn tot een naam, tot een eeuwig teken, dat niet zal worden uitgewist. (Jes. 55:13) Doornstruik = h5285 הַֽנַּעֲצוּץ֙(han-na-‘ă-ṣūṣ) Cipres = h1265. בְּרוֹשׁ (ḇə-rō-wōš,) Geestelijke en natuurlijke betekenis

7 Hoeveel bomen zijn er in Israël gepland in de laatste 100 jaar?
Er is een prijs te winnen!

8 250 miljoen bomen

9 Het verhaal van Mozes – niet langer prikkelbaar
Mozes ging onderweg met God Van prikkelbaar & op eigen kracht, naar een boom voor het volk Over hem werd gezegd: ‘de zachtmoedigste man op aarde’ Zijn reactie was: naar God gaan met de problemen van het volk Hij was ook niet volmaakt

10 Hoe worden wij een cipres?
1 O, alle gij dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder gelden zonder prijs, wijn en melk. 2 Waarom weegt gij geld af voor wat geen brood is, en uw vermogen voor wat niet verzadigen kan? 3 Neigt uw oor en komt tot Mij; hoort opdat uw ziel leve; Ik zal met u een eeuwig verbond sluiten. De betrouwbare genadebewijzen van David. (Jes. 55:1-3)

11 Mag God jouw doornstruiken vervangen door cipressen?
Voor jezelf – ontvang je zijn aanbod en ga je de relatie aan? Laat je hem je voeden? Wanneer gaan bij jou de stekels overeind? Wat zit daarachter? Kun je die angsten / zorgen neerleggen bij het kruis? Laat je je voeden? Voor anderen om je heen? Wie heeft er voeding nodig? Hoe kunnen we ze leren drinken uit de Bron?

12


Download ppt "Van doornstruik naar cipres"

Verwante presentaties


Ads door Google