De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Latijn: Carne en Vale: letterlijk vaarwel vlees  Latijn: carrus navalis: scheepswagen > link met de praalwagens  Van Dale: feest gedurende.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Latijn: Carne en Vale: letterlijk vaarwel vlees  Latijn: carrus navalis: scheepswagen > link met de praalwagens  Van Dale: feest gedurende."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5

6  Latijn: Carne en Vale: letterlijk vaarwel vlees  Latijn: carrus navalis: scheepswagen > link met de praalwagens  Van Dale: feest gedurende de drie dagen die aan het begin van de veertigdagentijd, dus aan Aswoensdag, voorafgaan, waarop velerlei feestelijkheden, meestal met verkleedpartijen en optochten gepaard, plaatshebben”.

7  -waarschijnlijk in Italië:  Vermenging van het Germaanse Offerfeest en het Romeinse lentefeest.  = feesten bij de seizoenswissel Nieuw leven en licht gevierd met praalwagens en maskers

8  betekent niet dat mensen helemaal niets eten maar ze eten meer groenten en rauwkost en minder of geen vlees.  Waarom?  Om met zichzelf in het reine te komen (boetedoening)  Vorm van bezinning en bewustwording  Uit solidariteit  Om dichterbij God te komen

9  een gevoel van verbondenheid met mensen op de rest van de aarde die het veel slechter hebben dan wij.  er minder beroep wordt gedaan op de aarde (er is 10 kilo plantaardig voedsel nodig voor 1 kilo vlees)  dezelfde omstandigheden creëren als waarin mensen leven die geen vlees kunnen betalen  een soort aanklacht tegen de bio-industrie die dieren opfokt voor de slacht onder vaak heel slechte omstandigheden.  Betekent toch ook nog altijd het bewust worden van de weg naar Pasen

10  http://www.youtube.com/watch?v=mvQ_b3u xn5g http://www.youtube.com/watch?v=mvQ_b3u xn5g  We kijken naar dit nieuwsfragment maar lezen eerst de vragen in jullie werkbundel.

11 klasgesprek


Download ppt " Latijn: Carne en Vale: letterlijk vaarwel vlees  Latijn: carrus navalis: scheepswagen > link met de praalwagens  Van Dale: feest gedurende."

Verwante presentaties


Ads door Google