De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Belangrijke tips voor een spreekbeurt

Verwante presentaties


Presentatie over: "Belangrijke tips voor een spreekbeurt"— Transcript van de presentatie:

1 Belangrijke tips voor een spreekbeurt

2 1. Zorg dat het voor iedereen boeiend is.
Als je het over een onderwerp hebt kan het jou wel interesseren maar een ander klasgenootje wel helemaal niet. Maar zorg dat het ook voor hem leuk blijft dus doe een kwis of andere leuke dingen erin om het ook voor hem boeiend te maken.

3 2. Praat niet op een toon Misschien heb je het wel eens gemerkt bij een andere spreekbeurt. Iemand die maar op een toon blijft praten. Dat is heel erg saai! Dus praat enthousiast dan hou je het ook leuk voor de andere.

4 3. Heb het over een ding niet over alle dingen
Als je je spreekbeurt doet over konijnen dan kan je het over heel veel hebben. Maar hou het simple want als je over alles gaat vertellen en je zou aan het einde aan iemand vragen wat was mijn eerste zin die ik zij, zou het nog moeten kunnen navertellen maar als jij heel veel gaat vertellen kan hij dat niet meer.

5 4. Kijk goed de klas in Misschien wel een van de belangrijkste, kijk goed de klas in. Want dan hebben je klasgenoten ook echt het gevoel dat je tegen hun praat. Tip: als je dat eng vind kijk dan net over ze heen, dan hoef je ze niet aan te kijken!

6 5. Goeie houding Ga goed zitten/staan. Dat geeft een prettiger gevoel voor de klas. Dus ga bijvoorbeeld niet met je pen tikken, je voet tikken. Laat niet zien dat je zenuwachtig bent!


Download ppt "Belangrijke tips voor een spreekbeurt"

Verwante presentaties


Ads door Google