De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ys Ys.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ys Ys."— Transcript van de presentatie:

1 http://www.youtube.com/watch?v=ZtYGUjAIY Ys http://www.youtube.com/watch?v=ZtYGUjAIY Ys

2 Agenda: Thema 2: aantrekkelijke landschappen en toerisme LWB p 1-20

3

4 Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Toerisme is de belangrijkste sector in de wereldeconomie.

5

6 Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Europa heeft het grootste aandeel in de mondiale toeristenstromen (iets meer dan de helft). Dan volgen Azië en Oceanië, Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. De grafiek toont het steeds groeiend aantal internationale aankomsten. Er wordt dus steeds meer internationaal gereisd.

7 Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Toerisme is de belangrijkste reden om te reizen (iets meer dan de helft). Vrienden- en familiebezoek, gezondheid en godsdienst (Mekka, Lourdes,…) zijn samen goed voor een kwart van de reizen. Zakenreizen komen op de derde plaats (met 15 %).

8 Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Het populairste vervoermiddel om internationaal te reizen is het vliegtuig (iets meer dan de helft). De auto en autocar zijn ook erg in trek (meer dan 1/3 de ).

9

10 Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Europa is de populairste internationale bestemming (iets meer dan de helft). Dan volgen Azië en Oceanië, Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

11

12 Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken In de top 10 van de internationale bestemmingen vind je 5 Europese landen. Frankrijk wordt het meest bezocht, gevolgd door de VS, Spanje, China en Italië.

13 Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Het grootste aandeel van de 460 miljoen aankomsten in Europa vertrekken uit Europa. Verder zijn er nog veel bezoekers uit Amerika, Azië en Oceanië. Europeanen kiezen dus voor het grootste deel Europa als bestemming. Ze reizen ook vrij veel naar Amerika, Afrika, Azië en het Midden- Oosten.

14 https://www.youtube.com/watch?v=t1NEgQx CKsU https://www.youtube.com/watch?v=t1NEgQx CKsU

15

16

17

18

19 http://www.toerismevlaanderen.be/sites/toer ismevlaanderen.be/files/assets/publication/Tr endrapport%202011.pdf http://www.toerismevlaanderen.be/sites/toer ismevlaanderen.be/files/assets/publication/Tr endrapport%202011.pdf

20


Download ppt "Ys Ys."

Verwante presentaties


Ads door Google