De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Http://www.youtube.com/watch?v=ZtYGUjAIYYs.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Http://www.youtube.com/watch?v=ZtYGUjAIYYs."— Transcript van de presentatie:

1

2 Thema 2: aantrekkelijke landschappen en toerisme LWB p 1-20
Agenda: Thema 2: aantrekkelijke landschappen en toerisme LWB p 1-20

3

4 Onderzoek van grafieken
Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Toerisme is de belangrijkste sector in de wereldeconomie.

5

6 Onderzoek van grafieken
Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Europa heeft het grootste aandeel in de mondiale toeristenstromen (iets meer dan de helft). Dan volgen Azië en Oceanië, Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. De grafiek toont het steeds groeiend aantal internationale aankomsten. Er wordt dus steeds meer internationaal gereisd.

7 Onderzoek van grafieken
Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Toerisme is de belangrijkste reden om te reizen (iets meer dan de helft). Vrienden- en familiebezoek, gezondheid en godsdienst (Mekka, Lourdes,…) zijn samen goed voor een kwart van de reizen. Zakenreizen komen op de derde plaats (met 15 %).

8 Onderzoek van grafieken
Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Het populairste vervoermiddel om internationaal te reizen is het vliegtuig (iets meer dan de helft). De auto en autocar zijn ook erg in trek (meer dan 1/3de).

9

10 Onderzoek van grafieken
Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Europa is de populairste internationale bestemming (iets meer dan de helft). Dan volgen Azië en Oceanië, Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

11

12 Onderzoek van grafieken
Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken In de top 10 van de internationale bestemmingen vind je 5 Europese landen. Frankrijk wordt het meest bezocht, gevolgd door de VS, Spanje, China en Italië.

13 Onderzoek van grafieken
Hoofdstuk 2: toerisme in statistieken Onderzoek van grafieken Het grootste aandeel van de 460 miljoen aankomsten in Europa vertrekken uit Europa. Verder zijn er nog veel bezoekers uit Amerika, Azië en Oceanië. Europeanen kiezen dus voor het grootste deel Europa als bestemming. Ze reizen ook vrij veel naar Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

14 https://www.youtube.com/watch?v=t1NEgQxCKsU

15

16

17

18

19 http://www. toerismevlaanderen. be/sites/toerismevlaanderen

20


Download ppt "Http://www.youtube.com/watch?v=ZtYGUjAIYYs."

Verwante presentaties


Ads door Google