De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Recht en macht David als koning.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Recht en macht David als koning."— Transcript van de presentatie:

1 Recht en macht David als koning

2 David als koning Na Sauls dood volgt david hem op.
Eerst in Hebron, later in Jeruzalem. David maakt van Israel een sterk volk. Hij vecht veel oorlogen uit. Verslaat de Filistijnen, Ammonieten, Moabieten en Edomieten.

3 David als koning David brengt de ark naar Jeruzalem.
Het centrum van de Joodse godsdienst is daar nu gevestigd. Alles lijkt voorspoedig te gaan tot…. Ook David maakt fouten. Pleegt overspel met zijn buurvrouw, Bathseba. Laat de man van Bathseba in de oorlog doden.

4 David als koning David wordt gestraft door God.
Het zwaard zal niet meer van zijn huis wijken. Maar David keert steeds terug naar God. Daarom zal zijn koningrijk voor eeuwig zijn. Toch gebeuren er allerlei heftige dingen in zijn gezin: Amnon, Davids zoon, verkracht zijn half zus. Amnon wordt vermoord.

5 David als koning Absalom, een andere zoon, komt in opstand tegen zijn vader. Pleegt een “ staatsgreep”. In de oorlog die daar op volgt wordt Absalom vermoord. Er wordt bij Bathseba een nieuwe zoon geboren. Salomo is zijn naam, zoon van vrede.

6 David als koning Hij wordt de opvolger van David
Aan het eind van Davids leven geeft hij Salomo de opdracht een tempel voor JHWH te bouwen David mocht dat niet, vanwege het bloed dat in zijn leven vergoten was. David sterft en wordt in Jeruzalem begraven. Volgens overlevering is dit Davids graf


Download ppt "Recht en macht David als koning."

Verwante presentaties


Ads door Google