De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde."— Transcript van de presentatie:

1

2 Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde mensen ziet het leven er lang niet altijd zo mooi uit. Ook in je huwelijk kunnen er problemen zijn en verdrietige dingen gebeuren. Kijk bijvoorbeeld maar naar het huwelijk van Izak en Rebecca: Ze houden veel van elkaar, maar ze moeten heel lang wachten tot ze kinderen krijgen. Wat zal dat veel verdriet hebben gegeven!

3 En als ze dan kinderen krijgen, een tweeling, zijn die jongens zo verschillend als het maar kan. Die hebben vast vaak ruzie gehad, want dat hadden ze zelfs al toen ze nog in de buik van hun moeder zaten! En bovendien is het ook nog eens zo dat Izak meer van Ezau houdt, en Rebecca meer van Jacob. Hoeveel moeite zal dat gegeven hebben? In de Bijbelclub en de crècheplus gaat het daarom vanmiddag over het gezin van Izak en Rebecca.

4 Het symbool dat we hierbij gekozen hebben is een paars bloembladhart, waarbij de paarse kleur staat voor problemen en moeilijkheden in het huwelijk. Het is immers niet altijd rozengeur en maneschijn! Maar vergeet niet: Ook als het moeilijk is, is God erbij, Hij wil je helpen en steunen. Het lied dat we hierbij zingen gaat daar ook over: Gz. 168: ‘k Stel mij vertrouwen op de Heer mijn God. Als het fijn gaat in je huwelijk mag je op God vertrouwen, maar ook als het moeilijk is: in zijn hand ligt immers ons levenslot, en Hij belooft dat Hij er altijd bij wil zijn.

5 'k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God. Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij. 'k Zie naar Hem op en weet: Hij is mij steeds nabij.


Download ppt "Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde."

Verwante presentaties


Ads door Google