De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Bekendmaking laureaten Summer school Zeg’t eens – Let’s talk science Leuven, 2 juli 2015, 12:00.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Bekendmaking laureaten Summer school Zeg’t eens – Let’s talk science Leuven, 2 juli 2015, 12:00."— Transcript van de presentatie:

1 Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Bekendmaking laureaten Summer school Zeg’t eens – Let’s talk science Leuven, 2 juli 2015, 12:00

2 Onderscheidingen wetenschapscommunicatie … voor verdienstelijke onderzoekers die uitmuntend communiceren over hun onderzoek of vakgebied.

3 Onderscheidingen wetenschapscommunicatie … voor verdienstelijke onderzoekers die uitmuntend communiceren over hun onderzoek of vakgebied. … elk jaar, uitgereikt door &

4 Stuurgroep wetenschapscommunicatie Leden Academie en Jonge Academie Expertisecellen wetenschapscommunicatie Niet universitaire-onderzoeksinstellingen Media (VRT, EOS), bedrijfsleven (Agoria) Overheidsagentschappen (EWI, VRWI) Prof. Giovanni Samaey Covoorzitter namens JA Prof. Willy Verstraete Covoorzitter namens KVAB

5 … Loopbaanprijs wetenschapscommunicatie

6 Paul Igodt en Frank De Clerck

7 Jaarprijs wetenschapscommunicatie …

8 Kevin Ariën … voor zijn wetenschappelijk advies voor de tv-serie Cordon en de talrijke duidingacties rond de serie en de ebola-epidemie in West-Afrika. Hiermee brengt hij virologie op een toegankelijke manier bij het grote publiek.

9 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Stijn Baert … voor de voorbeeldige manier waarop hij als jonge onderzoeker zijn arbeidseconomisch onderzoek in de pers brengt, door een structurele samenwerking met de persdienst van zijn universiteit.

10 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Gert Matthijs en Pascal Borry … voor de wetenschappelijke tentoonstelling Iedereen GENiaal op het Cartoonfestival Knokke-Heist 2014 en het bijhorende boek, die de humane genetica op een zeer originele manier bij het grote publiek brengen. De jury had lof voor de informatieve sterkte, de grote impact en de samenwerking met pers en de artistieke sector.

11 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Chris Callewaert … voor de gedrevenheid waarmee hij als jonge onderzoeker zijn microbiologisch onderzoek omtrent lijfgeur naar een breed publiek communiceert en daarbij de wetenschap gebruikt om taboes te doorbreken.

12 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Leen Engelen ….. voor haar wetenschappelijke ondersteuning bij De Grote Oorlog in de Belgische film, een prestigieus werk op vlak van filmgeschiedenis met een blijvende weerslag.

13 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Onderzoeksgroep Cultuurgeschiedenis vanaf 1750 (KU Leuven)... voor de dynamiek waarmee de blog Cultuurgeschiedenis.be — dankzij de collectieve inspanning van de hele onderzoeksgroep, inclusief jonge onderzoekers — op een aantrekkelijke en opgemerkte manier de cultuurgeschiedenis onder de aandacht brengt van het grote publiek.

14 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Breinwijzer vzw … voor ​ zijn impactvolle activiteiten, die ​ talrijke neurowetenschappers ​ toelaten ​ hun onderzoek en vakgebied op een laagdrempelige wijze bij een groot publiek ​ te brengen, met aandacht voor interdisciplinariteit, publieksgerichtheid en interuniversitaire samenwerking.

15 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Sophie Mossoux... voor de ontwikkeling van haar originele bordspel KAZAN, waarmee ze jongeren inzicht geeft in complexe mens-milieu-interacties bij geologische rampen, na een indrukwekkende voorbereiding van uittesten en vertalen.

16 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Patrick Mullie... voor de indrukwekkende omvang van zijn communicatie rond voedings- voorlichting op radio, televisie, kranten en online media, waarmee hij veel mensen van correcte en onafhankelijke informatie voorziet.

17 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Wouter Rogiest... voor zijn snelle mediareacties op actuele thema's, gesteund op berekeningen en simulaties over Walibivoorsteekpassen, ritsen en verkiezingen, die de maatschappelijke relevantie van wiskunde aantonen.

18 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Roeland Samson... voor zijn uniek citizen-science-project AIRbezen, waarbij Antwerpenaren betrokken werden bij luchtkwaliteitsmetingen via aardbeienplantjes. De originele wijze waarop het brede publiek inclusief betrokken werd, de kwaliteitsvolle uitvoering van dit pionierswerk, de sterke interactie met en terugkoppeling naar het publiek en de overweldigende schaal en impact van AIRbezen spraken de jury bijzonder aan.

19 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Marit Van Cant... voor het coördineren van de reiniging van historisch menselijk botmateriaal door vrijwilligers en het participatief en wetenschappelijk geïnformeerd betrekken van het publiek bij het archeologisch onderzoek.

20 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Marian Verhelst … voor enerzijds haar doelgerichte coördinatie van InnovationLab, dat unieke pakketten voor ingenieurprojectwerk ter beschikking stelt van leerkrachten en zo jongeren warm maakt voor wetenschap en techniek, en anderzijds haar wetenschapspopularisatie op nationale media, waarbij zij als ingenieursprofessor met een aanstekelijke passie voor wetenschap en techniek een rolmodel kan worden voor jongeren en kinderen.

21 Jaarprijs wetenschapscommunicatie Johan Wagemans … voor zijn massa-experiment "Het geheugen van Vlaanderen", dat op één dag 14 139 personen van alle leeftijden na online geheugentesten informeerde over neurowetenschappelijk onderzoek.

22 Event wetenschapscommunicatie 21 oktober 2015 14:00 – 16:00 Paleis der Academiën, Brussel

23 Event wetenschapscommunicatie 21 oktober 2015 14:00 – 16:00 Paleis der Academiën, Brussel

24 Event wetenschapscommunicatie 21 oktober 2015 14:00 – 16:00 Paleis der Academiën, Brussel

25 Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Who’s next?

26 Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Who’s next? Informeer bij de medewerkers van de expertisecel wetenschapscommunicatie van uw universitaire associatie Deadline kandidaturen maart/april 2016 www.kvab.be


Download ppt "Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Bekendmaking laureaten Summer school Zeg’t eens – Let’s talk science Leuven, 2 juli 2015, 12:00."

Verwante presentaties


Ads door Google