De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ISO bestand branden op CD of DVD

Verwante presentaties


Presentatie over: "ISO bestand branden op CD of DVD"— Transcript van de presentatie:

1 ISO bestand branden op CD of DVD
Reeds behandelde gerelateerde onderwerpen De virtuele DVD-speler

2 ISO…….. http://nl.wikipedia.org/wiki/ISO_(bestandsindeling)
Een .ISO bestand is een 1 op 1 copy van een cd of dvd Een .ISO kan dus terug 1 op 1 naar een cd of dvd worden gebrand.

3 Met wat plaatsen we een .ISO op een schijfje
Zowat alle brander programma's kunnen een .iso rechtstreeks branden NERO (Burning ROM essentials) Bestand -> Nieuw -> CD-rom-(ISO) -> Openen -> kies waar de .iso file staat en -> Branden PowerISO (is ook te vinden op de “Win8.1PESE_x64.ISO” onder het HIREN’s menu) Open het .iso bestand en kies branden. ImgBurn een freeware programma dat vrij simpel is, maar doet wat het moet doen… cd/dvd branden zonder verdere poespas. Dit programma is al jaren een vaste waarde. (is ook te vinden op de “Win8.1PESE_x64.ISO” onder het HIREN’s menu) En zo kan bijna elk branderprogramma wel een .ISO bestand branden Voor meer gratis brander programma’s

4 ImgBurn… een freeware programma
Op de site vind je hier de links om te downloaden. Niet op Start Download of andere linken klikken, enkel op een van de Mirror linken om ImgBurn te downloaden. Opgepast bij installatie… Neem de Custom installatie en doe de vinkjes voor Ad-Aware weg. Op volgende veld klikken “I do not accept” aan anders krijg je een aantal test versies van andere programma’s er bij (het is gratis… en ze willen toch verkopen… logisch..)

5 ISO branden met ImgBurn
Kies Write image file to disc Klik op het icoon bij Please select a file Kies daar de gewenste .ISO file Plaats een lege CD of DVD in de brander (een RW is ook goed, kan je eventueel bij mislukken opnieuw gebruiken) Klik op het branden icoon Leun achterover….drink a slok koffie en wacht tot het branden klaar is. P.S. Tijdens het branden van een cd/dvd is het altijd beter om de pc met rust te laten.

6


Download ppt "ISO bestand branden op CD of DVD"

Verwante presentaties


Ads door Google