De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding  Onhygiënisch werken en gevolgen  Hoe moet je tewerk gaan?  Wat doet de NVWA?  Labelen  Snijplanken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding  Onhygiënisch werken en gevolgen  Hoe moet je tewerk gaan?  Wat doet de NVWA?  Labelen  Snijplanken."— Transcript van de presentatie:

1

2 Inleiding  Onhygiënisch werken en gevolgen  Hoe moet je tewerk gaan?  Wat doet de NVWA?  Labelen  Snijplanken

3 Onhygiënisch werken en gevolgen  De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)  heeft 23 Chinese restaurants gesloten  omdat ze zo vies waren  2300 Chinese restaurants  probleemgroep  Chinese restaurants werkt onvoldoende hygiënisch

4 Hoe moet je tewerk gaan?  1. schone werkkleding  2.Verzorgde lichaam  3.Handen goed wassen  -Baard  +Geschoren

5 Wat doet de NVWA?  Wat doet de NVWA?  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit:  Controleert of producenten het etiket vermelden  Controleert of er geen producten worden verkocht met erfelijk ingrediënten  GGO als non-GGO grondstoffen verwerken

6 Labelen  Warenwetbesluit Etikettering van Levensmiddelen  Staat informatie  De houdbaarheidsdatum  Samenstelling en voedingswaarde  Houdbaarheidsperiode van het product  Opslag condities zoals temperatuur vochtigheid, ventilatie

7 Snijplanken Geel is voor gevogelte Blauw wordt gebruikt voor vis Bruin voor gegaard vlees Rood is voor rauw vlees Wit voor brood Groen wordt gebruikt voor rauwkost, fruit en groentes.

8 Vragen???


Download ppt "Inleiding  Onhygiënisch werken en gevolgen  Hoe moet je tewerk gaan?  Wat doet de NVWA?  Labelen  Snijplanken."

Verwante presentaties


Ads door Google