De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stedelijk en landelijk gebied. Indeling van een stedelijk gebied Agglomeratie: centrale stad met vastgegroeide voorsteden en dorpen Stadsgewest/netwerkstad:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stedelijk en landelijk gebied. Indeling van een stedelijk gebied Agglomeratie: centrale stad met vastgegroeide voorsteden en dorpen Stadsgewest/netwerkstad:"— Transcript van de presentatie:

1 Stedelijk en landelijk gebied

2 Indeling van een stedelijk gebied Agglomeratie: centrale stad met vastgegroeide voorsteden en dorpen Stadsgewest/netwerkstad: alle dorpen en steden die voor werk en voorzieningen op een centrale stad zijn gericht.

3 Stedelijk gebied Stadsgewesten die aan elkaar zijn vastgegroeid Veel bebouwing Woningen, bedrijventerreinen met industrie, vooral diensten Hoge bevolkingsdichtheid

4

5 Metropool: een enorm grote agglomeratie Megalopolis: Steden die aan elkaar zijn vastgegroeid.

6

7 Landelijk gebied Ander woord voor platteland Weinig bebouwing Landbouw, natuur, en recreatie Lage bevolkingsdichtheid

8 adressendichtheid Het aantal adressen binnen een kilometer. Ook wel omgevingsadressen- dichtheid genoemd. Adressendichtheid van Nederland Adressen per km² %Aantal inwoners in milj. Zeer sterk stedelijk > Sterk stedelijk Matig stedelijk Weinig stedelijk Niet- stedelijk <


Download ppt "Stedelijk en landelijk gebied. Indeling van een stedelijk gebied Agglomeratie: centrale stad met vastgegroeide voorsteden en dorpen Stadsgewest/netwerkstad:"

Verwante presentaties


Ads door Google