De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voedingsmiddelentechnologie VIVES campus Roeselare Summerschool – 03/07/2015 - Rik David & Freddy Bekaert.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voedingsmiddelentechnologie VIVES campus Roeselare Summerschool – 03/07/2015 - Rik David & Freddy Bekaert."— Transcript van de presentatie:

1 Voedingsmiddelentechnologie VIVES campus Roeselare Summerschool – 03/07/ Rik David & Freddy Bekaert

2 Campus Roeselare – Wilgenstraat tal studenten agro –en biotechnologie Stuk nieuwbouw sinds 02/2015 Campus

3 Bacheloropleiding = 3 jaar Andere : agro-industrie, biotechnologie, dierenzorg, land- bouw, groenmanagement Instroom vanuit TSO (STW, TW, slager, bakker, voedings- technieken, biotechnische wetenschappen), ASO, … Iedereen met een gezonde interesse voor voeding en wetenschap Afstudeerrichting “voedingsmiddelentechnologie”

4 1 ste jaar : vooral op school – theorie + praktijk (labo) – Teambuilding : druivenpluk op de Monteberg – Levensmiddelenfysica, scheikunde, levensmiddelen- chemie, microbiologie, zuivel, … 1 ste jaar

5 2 de jaar : 2 dagen per week op stage/wetenschappelijke kooksessies + verderzetting 1 ste jaar – 30 dagen stage 1 ste semester in voedingsbedrijf – 2 de semester : wetenschappelijke kooksessies 2 de jaar

6 3 de jaar : bedrijfsbezoeken/ bachelorproef/eindejaarsstudiereis – >20 bedrijfsbezoeken op donderdag in diverse sectoren : vlees, vis, zuivel, groenten, bakkerij, … – Bachelorproef : in binnen –of buitenland – Studiereis : Frankrijk of Italië (Toscane) 3 de jaar

7 IN DE VOEDINGSINDUSTRIE - als productontwikkelaar (recepturen, concepten, …) - als kwaliteitsverantwoordelijke - als productieverantwoordelijke - op de commerciële diensten - in het labo Jobs

8 IN DE TOELEVERINGSSECTOR VAN DE VOEDING - in consultancy-bureau’s - bij inspectiediensten - in onderzoek en ontwikkeling - in de grootdistributie - in het onderwijs - constructeurs Jobs

9 IN DE MILIEUSECTOR - als kwaliteitsverantwoordelijke - als productieverantwoordelijke - op de commerciële diensten - in het labo - in consultancy - administratie Jobs

10 Info : Info op – Vr 28/08/2015 van 16:00-21:00 – Inschrijven kan altijd (ook on-line) VIVES campus Roeselare contact + info

11 Sensorische analyse - smaaklabo Rik David Freddy Bekaert VIVES campus Roeselare

12 Zoet De 5 basissmaken

13 Zout De 5 basissmaken

14 Zuur De 5 basissmaken

15 Bitter De 5 basissmaken

16 Umami De 5 basissmaken

17 In feite achterhaald… Smaakvelden op de tong

18 Verspreid over de tong Smaakpapillen op de tong

19 In detail Smaakpapillen op de tong

20 Vluchtige aroma’s minstens even belangrijk ! En wat met de geur ??

21 Welk product zit verborgen in dit monster ? Neus dichtknijpen en proeven Proeven zonder neus dicht te knijpen Product = kaneel 1 ste proefje

22 a) Amandel b) Look c) champignon 2 de proefje : wie herkent de correcte geur ?

23 We proeven 4 van de 5 basissmaken (zoet, zout, zuur, bitter) en water In welk bekertje zit welke smaak, wie is de beste proever ? – 461 = ? – 298 = ? – 173 = ? – 345 = ? – 567 = ? 3 de proefje : de basissmaken

24 Om te zien of er een verschil is tussen 2 producten Je krijgt 3 bekertjes, waarvan er twee gelijk zijn en het derde verschillend (A – A – B) – Product is Coca Cola en een andere cola – Wie proeft het verschil ? – Bekertjes : 123 – de proefje : de driehoekstest (triangeltest)

25 Dank voor uw aandacht !!


Download ppt "Voedingsmiddelentechnologie VIVES campus Roeselare Summerschool – 03/07/2015 - Rik David & Freddy Bekaert."

Verwante presentaties


Ads door Google