De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bloedbroeders Suzanne Sitvast Liselotte Ruiter Britt van der knaap

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bloedbroeders Suzanne Sitvast Liselotte Ruiter Britt van der knaap"— Transcript van de presentatie:

1 Bloedbroeders Suzanne Sitvast Liselotte Ruiter Britt van der knaap
Kiki Kooijman Groep 6

2 Eigen belevenis Bloedbroeders
Schokkend Leerzaam Actueel

3 Geïnterviewden Murat: 40 jaar, Turkse afkomst
Zimra: 22 jaar, Turkse afkomst Dunja: 20 jaar, Turkse afkomst Aran: 22 jaar, Armeense afkomst

4 Harm & offense Turken komen negatief naar voren. Zimra: “Ik ben van mening dat ze in een negatief daglicht worden gezet, maar dit is niet onwaar.” Meer dan de helft vindt dit realistisch. Murat ziet dit als schadelijk. Murat: “Ze laten alleen zien wat een eeuw lang haat naar voren heeft gebracht.”

5 Geloofwaardigheid Murat en Dunya vinden het programma niet betrouwbaar. Murat: “Als je de helft van je documentatie hebt, kun je nooit een gezonde uitslag krijgen.” Zimra en Aran vinden bloedbroeders wel betrouwbaar. Zimra: “Ik ben heel blij dat ze niet een of andere debiele nationalist hebben uitgekozen om Turkije te representeren. Maar iemand die bereid is de andere kant van het verhaal te horen.”

6 Multiculturalisme / globalisering
Murat en Aran voelen de spanning tussen de bevolkingsgroepen. Het gaat goed, zolang er niet over de kwestie gesproken wordt. Aran: “De genocide gaat zeker dwars zitten in de vriendschap, het komt gewoon tot een bepaalde grens.” Zimra ziet meer spanning tussen Armeniërs en Turken in het programma terug.

7 Multiculturalisme / globalisering
Dunya en Aran hebben het idee dat het onderwerp meer is gaan leven door het uitzenden van het programma. Dunya: “Er is heel weinig over bekend en dit programma is zo gemaakt dat het voor elke bevolkingsgroep toegankelijk is.” Aran: “De discussie is meer gaan leven na het programma, maar bij de Armeniërs leeft het altijd. Dat zal zo blijven tot ze erkenning krijgen.”

8 Ontwikkelingen in de media
Aran moedigt mensen aan om zelf onderzoek te doen naar de kwestie. “Ik voel me daarom niet gekwetst door die mensen, want zij denken nou eenmaal zo. Ik denk gewoon doe onderzoek: het is de 21e eeuw, je hebt toegang tot alles.” De andere respondenten gaven aan niet veel te geven om online discussies.

9 Gevoelens Zimra heeft gevoelens van schaamte en verdriet. “Vooral verdriet, omdat het is gebeurd. Maar ook verdriet om het feit dat er zoveel jaren later nog steeds zoveel haat is tegenover de andere partij is.” Dunya heeft geen sterke gevoelens bij de serie. “Het staat eigenlijk heel ver van mij af, het is heel lang geleden gebeurd en we zijn nu twee generaties verder.”

10 Gevoelens Murat voelt woede en teleurstelling. “Europa heeft zo’n vertekend beeld van de turken neergezet.” Aran is tevreden. “tevreden over de conclusie dat er een Armeense genocide is geweest, dus erkenning.”

11 Oorzaken Opvoeding Schoolsysteem Nationalistisch gevoel

12 Aanbevelingen Programma is meerzijdig, meerdere kanten worden belicht.
Aandacht voor het onderwerp. Derde presentator toevoegen met Nederlandse afkomst die niks van het onderwerp afweet, nieuwe invalshoek.

13 Vragen?


Download ppt "Bloedbroeders Suzanne Sitvast Liselotte Ruiter Britt van der knaap"

Verwante presentaties


Ads door Google