De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vissen Sport.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vissen Sport."— Transcript van de presentatie:

1 Vissen Sport

2 Wat is dit ? Sportvissen is het vangen van vissen alleen voor het genot of om de competitie aan te gaan met andere sportvissers.

3 DOBBER Een dobber is gemaakt uit Kurk, balsa (houtsoort) of lichte kunststof. De dobber wordt aan de vislijn vastgemaakt. Hieraan kun je zien of er een vis in het aas bijt. Als de dobber ondergaat, trek je de hengel met een lichte tik omhoog (aanslaan)

4 AAS Aas is een klein stukje voeding voor de te vangen vis.
Ze gebruiken ook iets dat eruit ziet als een stukje voeding, - De meeste gebruiken dit omdat dit ook goedkoper is.

5 VISHAAK Een metalen haak die aan de vislijn wordt gebonden.
Aan deze haak wordt het aas bevestigd. Er moet heel voorzichtig gewerkt worden met deze haken!

6 VASTE HENGEL Is een lange stok waarvan het einde heel flexibel is en gemaakt van licht materiaal. Hieraan word de visdraad aangebonden. Bestaat in verschillende lengtes: 8/10/15/20/… meter

7 LEEFNET Een langwerpig fijnmazig net, word gebruikt om de gevangen vis in op te slaan. Is rond of vierkant en bestaat ook in verschillende maten. Word in het water gelegd zodat de vis die erin word gelegd, verder kan leven.

8 LOOD Lood wordt gebruikt voor de vislijn te verzwaren en mooi recht in het water ligt. Lood is een zwaar metaal. 2 soorten lood: - Bulklood ( word gebruikt om beter te werpen.) - Loodhagel ( gebruikt om dobber te loden)

9 LANDINGSNET ( SCHEPNET )
Stevige net, bedoeld om de zware vissen op te scheppen aan de kant. Heeft een diameter van ongeveer 1 meter

10 ONTHAAKMAT Een mat gevuld met zachte stof.
Moet vochtig zijn als er een vis word opgelegd. Bedoeld om de vis te onthaken op de mat, en beter te beschermen tegen wonden.

11 VISLIJN Een nylondraad die onzichtbaar is voor de vis en een grote kracht kan weerstaan. Verschillende soorten visdraden. hoe dikker de lijn = hoe minder vis je vangt.

12 WERPHENGEL Beschikt altijd over een werpmolen.
Verschillende soorten werphengels - Boothengel, strandhengel, dobberhengel, matchhengel, …

13 WERPMOLEN Je draait aan de hengel en zo vis je vis uit het water

14 VOERBOOT Is niet noodzakelijk maar wel een handig hulpmiddel om grote vissen te vangen. Word telegeleid met een afstandsbediening Zo kan de visser zien waar de vissen zijn en dan kan hij op die plaats vissen.

15 BELANGRIJKSTE REGELS - In de openbare wateren is het verplicht de gevangen vis terug te zetten in het water. - Voor in de openbare wateren te vissen heb je wettelijk verplicht een visserspaspoort nodig, word meestal aangekocht in het dichtstbijzijnde postkantoor. - Je mag maximaal met 2 hengels vissen per visser

16 Bedankt om te kijken


Download ppt "Vissen Sport."

Verwante presentaties


Ads door Google