De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stroom, Spanning & Weerstand

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stroom, Spanning & Weerstand"— Transcript van de presentatie:

1 Stroom, Spanning & Weerstand
Klik op het onderdeel waarvan je meer wil weten - Stroom, spanning en weerstand

2 Stroom, Spanning en Weerstand
Een lampje brandt afhankelijk van de hoeveelheid spanning. Hoe meer spanning, des te meer licht geeft het lampje. Denk maar eens aan je zaklamp. Als de batterij bijna leeg is dan zal de lamp steeds zwakker branden.

3 Stroom, Spanning en Weerstand
Hetzelfde is hier met je fiets. Hoe langzamer je fietst des te zwakker gaat de lamp branden. Fiets je hard dan brand de lamp fel.

4 Stroom, Spanning en Weerstand
De lampen in je huis zijn allemaal op dezelfde spanning van 230 Volt aangesloten. Maar sommigen branden feller dan andere. Dus de soort lamp, maakt ook uit hoe fel hij brandt. Dit komt door de weerstand van die lamp. In de nu volgende opdracht ga je de verhouding tussen stroom en spanning bekijken over een constante weerstand.

5 Stroom, Spanning en Weerstand
EINDE De lampen in je huis zijn allemaal op dezelfde spanning van 230 Volt aangesloten. Maar sommigen branden feller dan andere. Dus de soort lamp, maakt ook uit hoe fel hij brandt. Dit komt door de weerstand van die lamp. In de nu volgende opdracht ga je de verhouding tussen stroom en spanning bekijken over een constante weerstand.

6 © A. A. M. Schilders, H. H. T. J. M. Doedee, P. P. A
© A.A.M. Schilders, H.H.T.J.M. Doedee, P.P.A. Siroen 2009 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie of op andere wijze ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijke of materiële schade, veroorzaakt door onjuistheden in deze uitgave. Intellectuele eigendomsrechten: Deze lesstof bevatten elementen waarop intellectuele eigendomsrechten van derden rusten, te denken is onder andere aan: logo’s, teksten, beelden, tekeningen, animaties, foto’s en grafische vormgeving. Mede om de belangen van derden te beschermen is de inhoud van deze lesstof alleen bestemd voor persoonlijk, informatief en niet commercieel gebruik conform de educatieve doelstelling. Voor elk ander gebruik is vooraf uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de auteur vereist.


Download ppt "Stroom, Spanning & Weerstand"

Verwante presentaties


Ads door Google