De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van de F4-functie tot de kliniek van het overleg Dr. Laurence AYACHE, psychiater Véronique MICHOT, hoofdverpleegkundige Soulef ZAIOUR, Psychologe / bemiddelaarster.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van de F4-functie tot de kliniek van het overleg Dr. Laurence AYACHE, psychiater Véronique MICHOT, hoofdverpleegkundige Soulef ZAIOUR, Psychologe / bemiddelaarster."— Transcript van de presentatie:

1 Van de F4-functie tot de kliniek van het overleg Dr. Laurence AYACHE, psychiater Véronique MICHOT, hoofdverpleegkundige Soulef ZAIOUR, Psychologe / bemiddelaarster Matthieu DEJANS, psychiatrisch verpleegkundige Bouchra LACHKAR, medisch secretaresse

2 1.Het overleg 2.Een traditie te Sanatia, een keuze qua politiek 3.Onderzoek ter vormgeving en verbetering van het overleg 4.Doel 4.Doel 5.Het gespreksoverleg

3 1. Het overleg:  Psy-Cot, Hermes, een doorgewinterde partner in deze praxis.  Definitie van het werkkader: aanwezigheid van de patiênt en zijn naasten, katalysator binnen de instelling: een niet onmiddellijk betrokken tussenkomst.

4 2. Een traditie te Sanatia:  Voorafgaand aan de ziekenhuisopname: gesprekken en raadplegingen voorafgaand aan de opname.  Tijdens een ziekenhuisopname: zich onderhouden met het netwerk van zorgverleners, met de familie… Dit op initiatief van de patiënt zelf, hetzij op initiatief van een derde (familie, behandelende geneesheer, enz.)  De patient geeft zijn toe-of instemming.

5  Redenen van de vraag:  Van de kant van de patiënt:  de wil om een verbroken netwerk weer op te bouwen, of er zelfs één te scheppen,  de gebrekkige mogelijkheid van de patiënt om te zorgen voor adequate informatieoverdracht. Een projekt vastleggen bij het verlaten van het ziekenhuis,  met de vragende derde partij (familie, behandelende geneesheer,…) evalueren of een ziekenhuisopname nuttig of pertinent is.  Van de kant van derden:  de klinische moeilijkheden waar de partners voor komen te staan,  de relationele moeilijkheden die de naasten van de patiënt en de families tegenkomen, hun punten van ongerustheid.

6 3.Onderzoek als vormgeving en verbetering van het overleg:  Aan de bron van het projekt: een beter overleg tussen de mobiele zorgploegen, de intensieve residentiële zorg, en het netwerk van de patiënt,  een overleg na elke ziekenhuisopname, dat het netwerk van de patiënt, zijn naasten et desgevallend het sociaal weefsel insluit,  en dit uitgebreid tot enkele maanden na het verlaten van het hospitaal.  pluridisciplinair

7 4. Doel:  waken over de continuïteit van de zorg met behoud van een reflectie over het beoogde doel van de zorg, in welk zorgkader dan ook,  en een zorg « op maat », een kliniek stijl « confectiekleding» (prêt à porter).

8 5. Het gespreksoverleg:  een nieuwe praktijk, een handvest, nieuwe ethische vragen,  het overleg als ethische sokkel.


Download ppt "Van de F4-functie tot de kliniek van het overleg Dr. Laurence AYACHE, psychiater Véronique MICHOT, hoofdverpleegkundige Soulef ZAIOUR, Psychologe / bemiddelaarster."

Verwante presentaties


Ads door Google