De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

- Onderzoeksvraag - Methode - Gedragselementen - Onderzoek - Conclusie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "- Onderzoeksvraag - Methode - Gedragselementen - Onderzoek - Conclusie."— Transcript van de presentatie:

1

2 - Onderzoeksvraag - Methode - Gedragselementen - Onderzoek - Conclusie

3 OnderzoeksvraagAd Libitum “Hoe vaak drinkt het kamelen`Vrij verzamelen van gedrag` jong bij zijn moeder in de tijd dat wij haar observeren”Time sampling `Gedrag observeren om een bepaalde tijd (0.5 minuten in ons geval)

4 ElementAfkortingOmschrijving DrinkenDRHet tot zich nemen van vocht (bij de moeder). EtenETHet tot zich nemen van voedsel. GeluidGEHet maken van een geluid. KauwenKAKauwende beweging maken met zijn kaken op voedsel. KrabbenKRHet krabben met een achterpoot. LopenLOHet voortbewegen van de benen. LiggenLIHet liggen op de buik met de benen onder zich getrokken. Likken aan liksteenLLHet likken aan een liksteen. PlassenPLOntlasten van urine. PoepenPOOntlasten. RennenREHet voortbewegen van de benen (sneller tempo). SchurenSCJ Het bewegen van het gehele hoofd/lichaam tegen de een voorwerp voor de jeuk. SlapenSL Het rusten met de ogen dicht en vaak liggend op de buik met de benen onder zich getrokken. StaanSTHet stilstaan. Staart zwiepenSZWegjagen van vliegende insecten. Gedragselementen

5 Eerste 15 minuten Observatie: om de halve minuut

6 Tweede 15 minuten Observatie: om de halve minuut

7 TOTAAL Observatie: om de halve minuut

8 Met het observeren van de kameel hebbe we de methode “Ad Libitum” gebruikt en geregistreerd door de methode “Time sampling” te gebruiken. Wat ons vooral opviel is dat de kameel bij elke gedraging die hij vertoont, zwiept met zijn staart. In de 30 minuten dat we het dier geobserveerd hebben heeft zij 5 keer bij de moeder gedronken, de tijd dat ze dronk bij de moeder varieerde van 3 tot 9 seconden gemiddeld dus 5 seconden lang. Vergeleken met een half uur observatie drinkt het jong naar onze mening heel eg weinig. Zeker omdat ze tot 10 á 11 maanden blijven drinken bij de moeder. En deze merrie pas 5 maanden was.

9


Download ppt "- Onderzoeksvraag - Methode - Gedragselementen - Onderzoek - Conclusie."

Verwante presentaties


Ads door Google