De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inhoudsopgave - Onderzoeksvraag - Methode - Gedragselementen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inhoudsopgave - Onderzoeksvraag - Methode - Gedragselementen"— Transcript van de presentatie:

1

2 Inhoudsopgave - Onderzoeksvraag - Methode - Gedragselementen
- Conclusie

3 Onderzoeksvraag / Methode
Onderzoeksvraag Ad Libitum “Hoe vaak drinkt het kamelen `Vrij verzamelen van gedrag` jong bij zijn moeder in de tijd dat wij haar observeren” Time sampling `Gedrag observeren om een bepaalde tijd (0.5 minuten in ons geval)

4 Onderzoek Gedragselementen Element Afkorting Omschrijving Drinken DR
Het tot zich nemen van vocht (bij de moeder). Eten ET Het tot zich nemen van voedsel. Geluid GE Het maken van een geluid. Kauwen KA Kauwende beweging maken met zijn kaken op voedsel. Krabben KR Het krabben met een achterpoot. Lopen LO Het voortbewegen van de benen. Liggen LI Het liggen op de buik met de benen onder zich getrokken. Likken aan liksteen LL Het likken aan een liksteen. Plassen PL Ontlasten van urine. Poepen PO Ontlasten. Rennen RE Het voortbewegen van de benen (sneller tempo). Schuren SCJ Het bewegen van het gehele hoofd/lichaam tegen de een voorwerp voor de jeuk. Slapen SL Het rusten met de ogen dicht en vaak liggend op de buik met de benen onder zich getrokken. Staan ST Het stilstaan. Staart zwiepen SZ Wegjagen van vliegende insecten. Gedragselementen

5 Observatie: om de halve minuut
Onderzoek Eerste 15 minuten Observatie: om de halve minuut

6 Observatie: om de halve minuut
Onderzoek Tweede 15 minuten Observatie: om de halve minuut

7 Observatie: om de halve minuut
Onderzoek TOTAAL Observatie: om de halve minuut

8 Conclusie Met het observeren van de kameel hebbe we de methode “Ad Libitum” gebruikt en geregistreerd door de methode “Time sampling” te gebruiken. Wat ons vooral opviel is dat de kameel bij elke gedraging die hij vertoont, zwiept met zijn staart. In de 30 minuten dat we het dier geobserveerd hebben heeft zij 5 keer bij de moeder gedronken, de tijd dat ze dronk bij de moeder varieerde van 3 tot 9 seconden gemiddeld dus 5 seconden lang. Vergeleken met een half uur observatie drinkt het jong naar onze mening heel eg weinig. Zeker omdat ze tot 10 á 11 maanden blijven drinken bij de moeder. En deze merrie pas 5 maanden was.

9 Vragen?


Download ppt "Inhoudsopgave - Onderzoeksvraag - Methode - Gedragselementen"

Verwante presentaties


Ads door Google