De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Doe mee! – voor werkgevers

Verwante presentaties


Presentatie over: "Doe mee! – voor werkgevers"— Transcript van de presentatie:

1 Doe mee! – voor werkgevers
Ik ga u iets vertellen over de Campagne IJmond Bereikbaar Goed op Weg. dat is een initiatief vanuit het programma IJmond Bereikbaar. Samenwerkingsverband tussen IJmond gemeenten en regionale bedrijfsleven om de leefbaarheid en bereikbaarheid van de IJmond te verbeteren. Doe mee! – voor werkgevers

2 Sluiting Velsertunnel
We hebben net alles gehoord over omleidingsroutes, maar de auto is niet de enige oplossing om de IJmond nu, tijdens en na de renovatie van de Velsertunnel bereikbaar te houden.

3 Groei versus luchtkwaliteit
Naast bereikbaarheid is er ook nog een ander belang – we zijn een gebied met veel economische bedrijvigheid en dat moet wel kúnnen; hoe houden we ruimte voor groei? Hoe blijft de IJmond ook voor bewoners en bezoekers een prettige plek om te verblijven?

4 57% van het verkeer zijn we zelf
57% van het verkeer in de IJmond zijn we zelf, met regionaal bestemmingsverkeer. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we zelf ook echt een verschil kunnen maken!

5 Wat kunnen wij doen? Goed op weg!
Wat is goed op weg: Een pakket aan maatregelen om uw werknemers te stimuleren om van de auto over te stappen op de fiets of het OV. IJmond Bereikbaar ontzorgt door de mobiliteitsbehoefte te regisseren. Deelname aan Goed op weg is gratis voor werkgevers in de IJmond!

6 Pakket voor overstap op de fiets
Fietsers ontvangen van IJmond Bereikbaar: 10 cent (zomer) en 15 cent (winter) voor de gefietste woon/werk verkeer kilometers. Óf 5 cent per gefietste kilometer van geworven deelnemers (voor ambassadeurs) IJmond Bereikbaar Pas Voor werknemers die de auto minstens een keer per 14 dagen verruilen voor de fiets. Werknemers die al fietsen kunnen deelnemen als ambassadeur. Combinatie met OV is toegestaan. Een eenvoudige kilometerregistratie door werknemers. Administratieve afhandeling door IJmond Bereikbaar.

7 Pakket voor overstap op het OV
OV-gebruikers ontvangen van IJmond Bereikbaar: Een snelle verbinding in de spits met de IJmond Shuttle. Gratis gebruik van de OV-fiets van de NS. De IJmond Bereikbaar Pas. Voor werknemers die niet op fietsafstand wonen, maar wel de overstap willen maken naar het openbaar vervoer. Twee ‘last mile’ oplossingen: de IJmond Shuttle en de OV-fiets van de NS. Deze zijn te gebruiken met de speciale OV chipkaart.

8 Bereikbaarheid vergroot
PONT Extra pont om wachttijd voor fietsers te verkorten IJMOND SHUTTLE Zou bedrijventerrein Velserbroek in aanmerking komen?? Er is een bushalte op de Velserbroekse dreef. Eerste lijn: Station Beverwijk > bedrijventerrein De Pijp Bij voldoende belangstelling kunnen er Shuttles op andere routes ingezet worden. Voorwaarde is dat de locatie niet (goed) te bereiken is met een reguliere OV verbinding.

9 Wie doen er straks ook mee?
Aanleiding Goed op weg Meedoen!

10 Wie doen er straks ook mee?

11 Wie doen er straks ook mee?

12 Wie doen er mee?

13 6 redenen om deel te nemen:
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen; duurzaamheid. Ontzorging: geen administratieve lasten. Ondersteuning bij uw interne communicatie. Fitte medewerkers. Goed werkgeverschap - extraatje voor werknemers. Verminderde parkeerdruk bij uw bedrijfspand.

14 Wilt u deze groep bereiken? Doe mee!
IJmond Bereikbaar Pas Korting bij aangesloten bedrijven in de IJmond Speciale aanbiedingen en activiteiten ZO KUNT U OOK MEE DOEN – als aanbieder in het loyaliteitsprogramma Ontvangen punt per spitsmijding; deze kunnen ingezet worden voor voordeeltjes Nieuwsbrief met alle acties en kortingen Voor fietsers: gratis gebruik van de pechhulp FiestNED Voor OV-gebruikers: gratis gebruik van de IJmond Shuttle en de OV-fiets Wilt u deze groep bereiken? Doe mee!

15 Contact Postadres Postbus 496 1940 AL Beverwijk
Bezoekadres Stationsplein 48b 1948 LC Beverwijk Tel

16


Download ppt "Doe mee! – voor werkgevers"

Verwante presentaties


Ads door Google