De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HC Houten Door: Bas Ophof

Verwante presentaties


Presentatie over: "HC Houten Door: Bas Ophof"— Transcript van de presentatie:

1 HC Houten Door: Bas Ophof
Zaalhockey HC Houten Door: Bas Ophof

2 Verschillen tussen zaal en veld
Kleiner veld/speelruimte Minder spelers Geen hoge ballen/lift (pass) Kleinere cirkel Kleinere doelen

3 Gevolgen Passing moet sneller! Aanames moeten sneller!
Tijd en ruimte om te scoren wordt minder. Maak een plan hoe je de cirkel in wilt komen. Maak een plan hoe je de tegenstander wil afstoppen. Bedenk welke SC geschikt is! Aanvallend & Verdedigend.

4 Passing & aannames Ter verbetering en versnelling van het spel zijn de volgende zaken belangrijk: Positie, 1 meter maakt het verschil in de zaal! Voetenstand, probeer de punten van je voeten in aanvallende positie te houden! Laag zwaartepunt, niet omhoog komen tussen de aanname en de pass!

5 Tijd en ruimte in de cirkel
Door beperkte ruimte in de cirkel, is het slim om altijd iemand op de achterlijn te gebruiken, met z’n neus naar het spel! Het scoren met 1 contact wordt tot kunst verheven in de zaal! Pas de opbouw zo aan, dat er in de eindfase in de cirkel voldoende ruimte is! Probeer bij balwinst altijd gelijk naar voren te spelen!

6 Plan voor de opbouw: 2-mans opbouw: Huisje 3-mans opbouw: Bootje
Voordelen: Meer spelers voorin om aan te spelen. Gebruik “dakgoot” als doorgeefluik. Overtal achter de spitsen vd tegenpartij. 3-mans opbouw: Bootje Mogelijkheid om door het midden aan te vallen. Meer ruimte voor de sterke loopactie. Bij balverlies sterke verdedigende lijn.

7 Plan voor de opbouw: 2-mans opbouw: Huisje 3-mans opbouw: Bootje
Nadelen: Zwakke verdedigende lijn bij balverlies. Moeilijk om onder volle druk uit te spelen. Harde passing achterin noodzaak! 3-mans opbouw: Bootje Hoge handelingssnelheid noodzakelijk achterin! Timing bij het vrijlopen belangrijk. Aansluiten bij de aanval over grotere afstand.

8 Afstoppen tegenstander:
Hoge druk: 3-mans blok Dobbelsteen 5 (balken) Kerstboom (diagonaal) 2-mans blok V achterin (balken) Lage druk: Kant dicht (1 balk) Slingerback (duel)

9 Strafcorners: Aanvallend: (rechts & links) Verdedigend:
Direct: hoeksleep & bal in de krul Afschuif links Terug op aangever Verdedigend: Links: lopen met 5 spelers Rechts lopen met 4 spelers en 1 diep

10 Beelden Voorbeelden: Opbouw Press Sc Wissel van systeem
Linkervoet pass Sterk lopen


Download ppt "HC Houten Door: Bas Ophof"

Verwante presentaties


Ads door Google