De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zwerfafval projecten In het primair onderwijs 25 juni 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zwerfafval projecten In het primair onderwijs 25 juni 2015."— Transcript van de presentatie:

1 Zwerfafval projecten In het primair onderwijs 25 juni 2015

2 Programma Inventariseren (Wie doet wat aan zwerfafval-projecten?)

3 Programma Inventariseren (Wie doet wat aan zwerfafval-projecten?) Onderzoek naar zwerfafvalprojecten

4 Programma Inventariseren (Wie doet wat aan zwerfafval-projecten?) Onderzoek naar zwerfafvalprojecten Portfolio

5 Programma Inventariseren (Wie doet wat aan zwerfafval-projecten?) Onderzoek naar zwerfafvalprojecten Portfolio Valkuilen (wat moeten we niet willen)

6 Inventariseren Geef aan voor welke groep. Hoeveel lessen Eigen ontwerp? Zit er een actie bij. Grove lijn van de activiteiten

7 Onderzoek naar zwerfafvalprojecten netwerk NME diensten Inventarisatie door “Lichte Bries”

8 Portfolio

9 Valkuilen (wat moeten we echt niet willen?) Kennis over zwerfafval Een leuke activiteit Grote mensen probleem, zoals plastic soep, gebruiken als motivator Waardeontwikkeling vergeten

10 Waardeontwikkeling

11

12

13 Kleuters leren de wereld kennen door middel van imitatie. Door hierop aan te sluiten en de kleuter te wennen aan regelmaat kunnen vaste gewoonten worden gevormd. Ze nemen gewaardeerd gedrag over.

14 Waardeontwikkeling Kleuters leren de wereld kennen door middel van imitatie. Door hierop aan te sluiten en de kleuter te wennen aan regelmaat kunnen vaste gewoonten worden gevormd. Ze nemen gewaardeerd gedrag over. Kinderen in de middenbouw ‑ leeftijd zijn erg gevoelig voor het oordeel van anderen in de groep. De groep begint eigen normen te stellen en het overnemen of onderschrijven van zo'n norm vormt een belangrijke waarde. Gewaardeerde en gerespecteerde volwassenen (zoals ouders en de leerkracht) blijven een voorbeeldfunctie vervullen.

15 Waardeontwikkeling Kleuters leren de wereld kennen door middel van imitatie. Door hierop aan te sluiten en de kleuter te wennen aan regelmaat kunnen vaste gewoonten worden gevormd. Ze nemen gewaardeerd gedrag over. Kinderen in de middenbouw ‑ leeftijd zijn erg gevoelig voor het oordeel van anderen in de groep. De groep begint eigen normen te stellen en het overnemen of onderschrijven van zo'n norm vormt een belangrijke waarde. Gewaardeerde en gerespecteerde volwassenen (zoals ouders en de leerkracht) blijven een voorbeeldfunctie vervullen. Kinderen in de bovenbouw worden zich steeds meer bewust van hun eigen waarden en keuzen. Tegelijkertijd willen ze zich conformeren aan de groep en niet altijd opvallen.

16 Laten we opruimen als straf afschaffen! Geo


Download ppt "Zwerfafval projecten In het primair onderwijs 25 juni 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google