De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Achtergrond en doelstelling Er is geen uniforme en internationaal geaccepteerde definiëring van de wijze waarop de veelvuldig voorkomende respiratoire.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Achtergrond en doelstelling Er is geen uniforme en internationaal geaccepteerde definiëring van de wijze waarop de veelvuldig voorkomende respiratoire."— Transcript van de presentatie:

1 Achtergrond en doelstelling Er is geen uniforme en internationaal geaccepteerde definiëring van de wijze waarop de veelvuldig voorkomende respiratoire incidenten bij preterme pasgeborenen zich presenteren, noch van de wijze waarop verpleegkundigen handelen om deze kinderen te laten herstellen van dergelijke incidenten. UNIFORME DEFINIERING VAN RESPIRATOIRE INCIDENTEN BIJ PASGEBORENEN Joke Wielenga, Judith van Gaalen, Daphne Been, Moniek van der Loo Intensive Care Neonatologie Emma Kinder Ziekenhuis / Academisch Medisch Centrum, Amsterdam j.wielenga@amc.uva.nl Resultaten Negenenzestig zorgprofessionals (verpleegkundigen en artsen), hebben de survey ingevuld. Het merendeel van de respondenten was jonger dan 40 jaar (57%) en het aantal jaren werkervaring was voor 46% van de respondenten >10 jaar. Respiratoir incident is omschreven als: respiratoire insufficiëntie met als gevolg een verlaging van de hartfrequentie en/of zuurstofsaturatie. Respiratoire incidenten worden onderverdeeld in geïsoleerd incident, aanhoudend incident en cluster van incidenten. De stimulatie is onderverdeeld in kortdurende stimulatie of langdurige stimulatie en de intensiteit in milde stimulatie en intensieve stimulatie. Methode Literatuurstudie gevolgd door een survey met open vragen onder verpleegkundigen en artsen van de Intensive Care Neonatologie (NICU) van het Emma Kinder Ziekenhuis / Academisch Medisch Centrum. Respondenten werd gevraagd te omschrijven wat een respiratoir incident is en tevens de wijze waarop het incident zich presenteert, inclusief de tijdsduur en intensiteit van de stimulatie. Op basis van die gegevens werden omschrijvingen geformuleerd die voor consensus aan de respondenten werden voorgelegd. Conclusie Implementatie van de definiëring zoals geformuleerd in deze studie zou kunnen leiden tot meer overeenstemming tussen professionele zorgverleners en daardoor een eenduidige behandeling van preterme pasgeborenen met respiratoire incidenten. Het spreken van dezelfde taal door zorgverleners zal resulteren in een betere kwaliteit van zorg.

2 Achtergrond en doelstelling Er is geen uniforme en internationaal geaccepteerde definiëring van de wijze waarop de veelvuldig voorkomende respiratoire incidenten bij preterme pasgeborenen zich presenteren, noch van de wijze waarop verpleegkundigen handelen om deze kinderen te laten herstellen van dergelijke incidenten. UNIFORME DEFINIERING VAN RESPIRATOIRE INCIDENTEN BIJ PASGEBORENEN Joke Wielenga, Judith van Gaalen, Daphne Been, Moniek van der Loo Intensive Care Neonatologie Emma Kinder Ziekenhuis / Academisch Medisch Centrum, Amsterdam j.wielenga@amc.uva.nl Methode Literatuurstudie gevolgd door een survey met open vragen onder verpleegkundigen en artsen van de Intensive Care Neonatologie (NICU) van het Emma Kinder Ziekenhuis / Academisch Medisch Centrum. Respondenten werd gevraagd te omschrijven wat een respiratoir incident is en tevens de wijze waarop het incident zich presenteert, inclusief de tijdsduur en intensiteit van de stimulatie. Op basis van die gegevens werden omschrijvingen geformuleerd die voor consensus aan de respondenten werden voorgelegd.

3 UNIFORME DEFINIERING VAN RESPIRATOIRE INCIDENTEN BIJ PASGEBORENEN Joke Wielenga, Judith van Gaalen, Daphne Been, Moniek van der Loo Intensive Care Neonatologie Emma Kinder Ziekenhuis / Academisch Medisch Centrum, Amsterdam j.wielenga@amc.uva.nl Resultaten Negenenzestig zorgprofessionals (verpleegkundigen en artsen), hebben de survey ingevuld. Het merendeel van de respondenten was jonger dan 40 jaar (57%) en het aantal jaren werkervaring was voor 46% van de respondenten >10 jaar. Respiratoir incident is omschreven als: respiratoire insufficiëntie met als gevolg een verlaging van de hartfrequentie en/of zuurstofsaturatie. Respiratoire incidenten worden onderverdeeld in geïsoleerd incident, aanhoudend incident en cluster van incidenten. De stimulatie is onderverdeeld in kortdurende stimulatie of langdurige stimulatie en de intensiteit in milde stimulatie en intensieve stimulatie.

4 UNIFORME DEFINIERING VAN RESPIRATOIRE INCIDENTEN BIJ PASGEBORENEN Joke Wielenga, Judith van Gaalen, Daphne Been, Moniek van der Loo Intensive Care Neonatologie Emma Kinder Ziekenhuis / Academisch Medisch Centrum, Amsterdam j.wielenga@amc.uva.nl

5 UNIFORME DEFINIERING VAN RESPIRATOIRE INCIDENTEN BIJ PASGEBORENEN Joke Wielenga, Judith van Gaalen, Daphne Been, Moniek van der Loo Intensive Care Neonatologie Emma Kinder Ziekenhuis / Academisch Medisch Centrum, Amsterdam j.wielenga@amc.uva.nl Conclusie Implementatie van de definiëring zoals geformuleerd in deze studie zou kunnen leiden tot meer overeenstemming tussen professionele zorgverleners en daardoor een eenduidige behandeling van preterme pasgeborenen met respiratoire incidenten. Het spreken van dezelfde taal door zorgverleners zal resulteren in een betere kwaliteit van zorg.


Download ppt "Achtergrond en doelstelling Er is geen uniforme en internationaal geaccepteerde definiëring van de wijze waarop de veelvuldig voorkomende respiratoire."

Verwante presentaties


Ads door Google