De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom bij de presentatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom bij de presentatie"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom bij de presentatie
Thema safari

2 Bouwen over safari

3 Werken in de dierenartspraktijk

4 De savanne in de klas

5 En allerlei andere zaken!

6

7 The big five

8 De leeuw Wist je dat…….. Leeuwen met hun familie bij elkaar wonen; een leeuw, meerdere leeuwinnen en welpjes. Alleen de volwassen mannetjes manen hebben. Het brullen van een leeuw tot wel 5 km ver te horen is (van Reusel tot Bladel) Leeuwen vlees eten en daarom carnivoren zijn. Een leeuw een jager is. De leeuwinnen jagen met een groep op de prooi. Als een leeuw boos wordt, gaat hij met zijn staart zwiepen.

9 De olifant Wist je dat….. Een olifant niet zweet. Als hij het warm heeft doet hij met zijn slurf modder op zijn rug en wappert met zijn oren om koel te worden. Hij gebruikt modder ook als zonnebrand. Zijn slurf zijn neus is. Met zijn slurf kan hij ruiken, voelen, trompetteren, zuigen, ademen, eten en drinken. Een olifant een zoogdier is; ze leggen dus geen eieren! De papa-olifanten slagtanden krijgen. Deze zijn heel hard, net als je tanden. Ze zijn van ivoor. In Afrika worden olifanten soms doodgemaakt om de slagtanden te hebben. Hier maken ze bv beeldjes of sieraden van. Een olifant 200 kg per dag eet. Hij eet gras, vruchten, boomschors, wortels van bomen. Dat is het gewicht van wel 10 kleuters bij elkaar! Een olifant zo zwaar is als een vrachtwagen!.

10 Het jachtluipaard Wist je dat …….
Het jachtluipaard het snelste dier ter wereld is. Hij ook wel cheeta wordt genoemd. Zijn lichaam dun, sterk en soepel is. Het jachtluipaard overdag gaat jagen. Hij alleen leeft of in hele kleine groepjes. De cheeta zwarte “traan” strepen heeft van zijn ogen naar zijn neus. De cheeta en de luipaard verschillende vlekken heeft. De cheeta is een carnivoor

11 Waarom hebben zebra’s strepen:
De leeuwen raken in de war als ze met z’n alle bij elkaar staan van al die strepen. De jonge zebra’s kunnen hun papa en mama herkennen aan de strepen In de zon is zwart erg warm, doordat de warme lucht altijd omhoog gaat, voelt het voor de zebra altijd alsof er een mini- briesje langs zijn lijf gaat. Lekker koel dus!

12 De neushoorn Wist je dat……
Hij het enigste zoogdier ter wereld is met een hoorn op zijn neus. De neushoornbaby zonder hoorn geboren worden. De hoorn moet langzaam groeien, dat duurt ongeveer 2 jaar. De neushoorn met de langste hoorn de baas is. Neushoorns herbivoren zijn. Ze eten bladeren en takjes. Ook lusten ze gras en fruit De neushoorn heel goed kan ruiken De neushoorn heel slecht ziet. Zijn ogen zitten aan de zijkant van zijn kop. Hij kan niet vooruit kijken. Neushoorns een hele dikke huid hebben. Deze huid beschermt hem tegen krassen en wonden van scherpe planten met prikkende stekels. Er altijd vogels op de rug van de neushoorn zitten? Ze noemen dat de ossenpikkers. Deze vogels wonen op grote wilde dieren. Ze eten vlooien, teken en vliegen. Ze maken ook heel veel lawaai als er gevaar dreigt. Voor de neushoorn zijn ze dan ook een waakhond. De neushoorns bijna zijn uitgestorven. Stropers maken ze dood, omdat ze de hoorn willen verkopen voor veel geld.

13 De buffel Wist je dat ……. Wordt ook wel kafferbuffel genoemd.
Hij vooral gras eet. (herbivoor) De buffel wel 20 jaar oud kan worden. Hij wel meer dan 3 meter lang kan worden. Hij meer dan 600 kg weegt. Soms wel 1000 kg. Dat zijn 30 kleuters! Buffels leven in een kudde. Ze in een grote kring om de kalfjes gaan staan om ze te beschermen. Ze om de beurt bepalen waar ze naar toe gaan. Ze hebben geen echte leider. Buffels slecht zien en horen. Ze kunnen wel goed ruiken. Een buffel graag een modderbad neemt of blijft liggen in de schaduw. Hij kan niet goed tegen de hitte. De modder beschermt hem ook tegen stekende en bijtende insecten.

14 De krokodil ligt in het water. De krokodil komt naar je toe.
De krokodil komt steeds een beetje nader en……... HAP ! AUW ! HAP ! AUW ! Bijt hij in de bil ! Liedje: De krokodil

15 Als je een cheeta bent, dan ren je heel erg hard
Als je een arend bent, dan vlieg je heel erg hoog Als je een aapje bent, dan dans je heel erg gek Als je een zwijntje bent, dan knor je heel erg hard Als je een ranger bent dan doe je het allemaal!


Download ppt "Welkom bij de presentatie"

Verwante presentaties


Ads door Google