De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CsvSteekproef Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (5 schermen)

Verwante presentaties


Presentatie over: "CsvSteekproef Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (5 schermen)"— Transcript van de presentatie:

1 CsvSteekproef Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (5 schermen)

2 Hoe en wanneer installeren Hoe Download het programma en de database van de internetsite www.fuzzybuz.nl (u download een zip file en dat pakt u uit);www.fuzzybuz.nl Kopieer het programma CsvSteekproef.exe in een directory op de computer of een USB stick. Wanneer Als u het programma nodig heeft.

3 Wat is het doel DOEL Het doel is om uit een selectie uit het bevolkingssysteem een steekproef te kunnen trekken van een door u op te geven aantal personen. INPUT De selectie uit het bevolkingssysteem moet zijn weggeschreven als een CSV-bestand. Bevolkingssystemen gebruiken vaak Impromptu als selectie hulpmiddel. Hiermee kan echter geen aselecte steekproef worden getrokken. OUTPUT Het resultaat is een CSV-bestand waarin de selectie is weggezet. Dit bestand kunt u inlezen in Excel en op die manier bekijken.

4 Hoe werkt het 1 Als u het programma start ziet u dit scherm Druk op de knop Openen en inlezen CSV-bestand Selecteer het bestand dat u wilt inlezen

5 Hoe werkt het 2 Het maakt niet uit hoe groot het in te lezen bestand is en ook niet welke veldnamen het bestand heeft; het wordt ingelezen. Omdat dit bij grote bestanden even kan duren is er een groen mededelingenveld waarin wordt vermeld waarmee het programma bezig is. Wacht tot op het groene veld staat: ”Eind werkelijk inlezen records”. Geef het aantal records dat u wilt selecteren in en druk op de knop “Selectie” maken. Wacht tot in het groene veld staat “Selectie klaar” Druk op de knop “Selectie wegschrijven naar CSV bestand” Het bestand wordt weggeschreven in de directory waarin ook het programma staat. De naam van dat bestand wordt in een apart naar voren komend venstertje vermeld. Het bestand wordt in dezelfde directory weggeschreven waaruit het oorspronkelijke bestand vandaan is gehaald.


Download ppt "CsvSteekproef Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (5 schermen)"

Verwante presentaties


Ads door Google