De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe doe je dat? God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe doe je dat? God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe doe je dat? God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!

2 HOE KAN IK VAN GOD HET MEESTE HOUDEN? EN HOE VAN M’N NAASTE ALS VAN MEZELF? Vraag Bijbel open: Marcus 12:28-34 Bijbel open: Marcus 12:28-34

3 God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?! Waarom dit thema? Waarom maakt Jezus dit het Grootste gebod? Deuteronomium 30:6 De HEERE, uw God, zal uw hart en het hart van uw nageslacht besnijden, om de HEERE, uw God, lief te hebben met heel uw hart en met heel uw ziel, zodat u leven zult. Leviticus 19:18: … u moet uw naaste liefhebben als uzelf. Ik ben de HEERE.

4 God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf?! Waarom is Jezus Christus voor ons gestorven? 2 kor 5:15 En Hij is voor allen gestorven, opdat zij die leven (wij), niet meer voor zichzelf (onszelf) zouden leven, maar voor Hem Die voor hen gestorven en opgewekt is. 2 kor 5:15 En Hij is voor allen gestorven, opdat zij die leven (wij), niet meer voor zichzelf (onszelf) zouden leven, maar voor Hem Die voor hen gestorven en opgewekt is.

5 God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf?! Leven voor “IK”, voor het “vlees” Ontevreden, Onzeker, Angst Macht, aanzien, geld, … Anderen oordelen Je eigen wetten, normen & waarden Zelf vrucht dragen … ik leef voor God. Niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij! (Gal 2:19&20) Geënt in Jezus mag ik Zijn vruchten dragen; geleid door de Heilige Geest! (o.a. Joh 15) Samen als gemeente in Eenheid! … ik leef voor God. Niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij! (Gal 2:19&20) Geënt in Jezus mag ik Zijn vruchten dragen; geleid door de Heilige Geest! (o.a. Joh 15) Samen als gemeente in Eenheid!

6 God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf?! Hoe kan ik van God het meeste houden? Vandaag & morgen & deze week Zeg vaker: ‘Lieve God, ik hou van U! Ik wil nog meer van U houden! Wilt U mij zegenen, heiligen en kneden?’ Dank voor verlangen om te groeien. Zie de positieve dingen, dank voor ‘kleine’ dankpunten Dagelijks gebed: Lieve Vader, Ik hou van U! Ook vandaag kies ik er voor om voor U te leven. Om U het allerbelangrijkste te vinden. Belangrijker dan geld, aanzien, macht en ‘wat anderen wel niet denken’. Dank U wel dat U mij daarbij helpt, zelf kan ik ‘t niet. Dank U wel voor … Dagelijks gebed: Lieve Vader, Ik hou van U! Ook vandaag kies ik er voor om voor U te leven. Om U het allerbelangrijkste te vinden. Belangrijker dan geld, aanzien, macht en ‘wat anderen wel niet denken’. Dank U wel dat U mij daarbij helpt, zelf kan ik ‘t niet. Dank U wel voor …

7 God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?! HOE KAN IK VAN GOD HET MEESTE HOUDEN? EN HOE VAN M’N NAASTE ALS MEZELF? Vraag

8 God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf?! Voor God willen leven Gal 5:13-26: Geen misbruik van de vrijheid 13 Want u bent tot vrijheid geroepen, broeders, alleen niet tot die vrijheid die aanleiding geeft aan het vlees; maar dien elkaar door de liefde. 14 Want de hele wet wordt in één woord vervuld, namelijk hierin: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. 15 Maar als u elkaar bijt en verslindt, pas dan op dat u niet door elkaar verteerd wordt. 16 Maar ik zeg: Wandel door de Geest en u zult zeker de begeerte van het vlees niet volbrengen. 17 Want het vlees begeert tegen de Geest in, en de Geest tegen het vlees in; en die staan tegenover elkaar, zodat u niet doet wat u zou willen. 18 Als u echter door de Geest geleid wordt, bent u niet onder de wet. 19 Het is bekend wat de werken van het vlees zijn, namelijk overspel, hoererij, onreinheid, losbandigheid, 20 afgoderij, toverij, vijandschappen, ruzie, afgunst, woede-uitbarstingen, egoïsme, onenigheid, afwijkingen in de leer, 21 jaloersheid, moord, dronkenschap, zwelgpartijen, en dergelijke; waarvan ik u voorzeg, zoals ik ook al eerder gezegd heb, dat wie zulke dingen doen, het Koninkrijk van God niet zullen beërven. De vrucht van de Geest 22 De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. 23 Daartegen richt de wet zich niet. 24 Maar wie van Christus zijn, hebben het vlees met zijn hartstochten en begeerten gekruisigd. 25 Als wij door de Geest leven, laten wij dan ook door de Geest wandelen. 26 Laten wij geen mensen met eigendunk worden, elkaar niet uitdagen en benijden.

9 God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf?! God Naaste Jezelf

10 God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf?! Hoe kan ik goed van mezelf houden? Vandaag & morgen & deze week Neem jezelf niet te serieus. Geloof niet alles wat je denkt. Vergeef jezelf. Accepteer je eigen tekortkomingen. Verlang naar heiligheid. Breek met zonden vanuit groot verlangen. Geleid door Zijn Geest! Zie de positieve dingen in jezelf. Je talenten & gaven. Dagelijks gebed: Wilt U mij helpen dat ik mezelf zie zoals U mij ziet? Wilt U mij laten zien waar ik goed in ben, waarin ik mag groeien? Wilt U mij laten zien waar ik mee moet stoppen? Wat niet goed is? Dagelijks gebed: Wilt U mij helpen dat ik mezelf zie zoals U mij ziet? Wilt U mij laten zien waar ik goed in ben, waarin ik mag groeien? Wilt U mij laten zien waar ik mee moet stoppen? Wat niet goed is?

11 God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf?! Hoe kan ik goed van de ander houden? Vandaag & morgen & deze week Oordeel niet. Zie de ander door Gods ogen. Bid voor de ander. Zie de de situatie door zijn/haar ogen. Zie positieve dingen. Ga samen opzoek hoe je (meer) voor God kunt leven (vrienden, kring, gemeente, …) Dagelijks gebed: Wilt u mij helpen meer van mijn naaste te houden? Om door Gods ogen te zien. Wilt U mij helpen om op een goede manier als Christus voor te zijn Dagelijks gebed: Wilt u mij helpen meer van mijn naaste te houden? Om door Gods ogen te zien. Wilt U mij helpen om op een goede manier als Christus voor te zijn

12 God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?! NOOIT VERGETEN !!! Vanaf vandaag mag jij: 1.leven voor God en vrucht dragen. Niet om wat je zelf doet maar omdat God je vandaag zegent! Je mag van Hem houden. 2.Meer van jezelf houden 3.Meer van je naaste houden. Laat Zijn Zegen, Liefde & Wijsheid je leven kleuren zodat je de persoon mag worden die Hij voor ogen had toen hij je schiep! Vanaf vandaag mag jij: 1.leven voor God en vrucht dragen. Niet om wat je zelf doet maar omdat God je vandaag zegent! Je mag van Hem houden. 2.Meer van jezelf houden 3.Meer van je naaste houden. Laat Zijn Zegen, Liefde & Wijsheid je leven kleuren zodat je de persoon mag worden die Hij voor ogen had toen hij je schiep!

13 God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?! Amen


Download ppt "Hoe doe je dat? God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!"

Verwante presentaties


Ads door Google