De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hindernissen zijn er om te OVERWINNEN ♫ Geluid aan !

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hindernissen zijn er om te OVERWINNEN ♫ Geluid aan !"— Transcript van de presentatie:

1 Hindernissen zijn er om te OVERWINNEN ♫ Geluid aan !
GOD HAALT ZIJN GROOTSTE OVERWINNINGEN UIT WAT AANVANKELIJK LIJKT OP ONZE GROOTSTE NEDERLAGEN

2 Het leven is geboren uit grote veldslagen
Het leven is geboren uit grote veldslagen. Om in de wereld te komen, moet een baby de zekerheid en het comfort van de baarmoeder verlaten. Het kindje zal een moeilijke en gevaarlijke tocht maken doorheen de nauwe en risicovolle baarmoederhals. Alvorens een adelaar doorheen de lucht kan zweven, zal hij zich als jong doorheen de eischelp moeten pikken Voor een vlinder ons kan verwonderen met al zijn kleurenpracht, zal hij moeten ontsnappen uit zijn coccon.

3 Waarom laat God al die zorgen toe?
Daar zijn allerlei redenen voor, maar laat me ze voor jou samenvatten in één woord : voordelen Hij ziet de voordelen! Proeven en beproevingen sterken ons karakter en vormen ons. Ze maken betere mensen van ons en zeker betere christenen.

4 Als je denkt dat je de testen, beproevingen en veldslagen niet meer aankan en je denkt dat je onder je zorgen begraven wordt, weet dan dat de Heer groter is dan al je problemen : Draag dan alles naar God! Hij weet er weg mee! -- DAVID BRANDT BERG

5 Als je doorheen een donkere periode gaat, helpt het om je problemen eens te vergelijken met die van anderen. Terwijl wij verlangen dat God NU een einde maakt aan ons probleem, weet HIJ wellicht dat later een beter tijdstip is. Gods timing is perfect maar soms toch zo onbegrijpelijk voor ons. Vertrouw Hem!

6 Als je altijd naar de zon kijkt, zie je nooit je schaduw.
-- HELEN KELLER (blind- en doofgeboren) Bij ziekte zeg ik niet: “ Wordt mijn pijn al beter?” maar eerder “Word ik beter van mijn pijn?” -- WILLIAM SHAKESPEARE Tel je zegeningen - die zeker veelvoudig zijn - en niet je tegenslagen waarvan we er wellicht allemaal ook een aantal hebben -- CHARLES DICKENS

7 “En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede. Romeinen 8:28 Helen Keller was zowel doof als blind. Toch leerde ze spreken en schrijven. Ze bemoedigde miljoenen mensen met een handicap. ‘Ik dank God voor mijn handicaps”, schreef ze, “want daardoor vond ik mezelf, mijn werk en mijn God” . John Milton was blind en toch schreef hij het meesterwerk, Paradise Lost. Ook Fanny Crosby schreef als blinde meer dan 6,000 liederen. Beethoven was al doof toen hij zijn grootste meesterwerk componeerde.

8 Loop niet weg van je problemen, noch krimp in elkaar wanneer ze boven je hoofd komen hangen. Vraag wel aan God dat Hij je boven je zorgen uittilt op de vleugels van gebed; De meeste dingen die er uit zien als zorgen, zijn wellicht geschenken van God, maar dan op Zijn manier verpakt.

9 Als God in jouw leven bezig is met je een speciale kwaliteit aan te meten, kan dat proces wel wat tijd in beslag nemen. Brokken steenkool worden niet in één nacht omgevormd tot diamant. En zo gaat het ook met ons leven.

10 Als je denkt dat je aan het einde van de elastiek gekomen bent, hou dan nog even goed vast. Geduld is vaak de sleutel die de deur van Gods zegeningen opent. Af en toe zullen we tevreden moeten zijn met wachten op Zijn antwoord op onze gebeden.

11 Als wij volhouden, doorstaan wij de proef
Als wij volhouden, doorstaan wij de proef. En als wij de proef doorstaan, wordt onze hoop sterker. Romeinen 5:4 Moeilijke tijden verdiepen ons geloof. Ze helpen ons te verhuizen van de vlakte van dagelijkse sleur en de waanzinnige rush van het modern leven naar de diepere bron van Gods Geest. Pas daar voelen we Gods kracht in moeilijke tijden. En geeft Hij ons geloof en hoop om doorheen de stormen van het leven te laveren.

12 (2 Corinthen 4:17; 2 Timotheus 2:12)
“Onze lasten die we op dit ogenblik torsen, zijn de werktuigen die ons leiden naar dingen die boven ons verstand zijn. De dingen gebeuren niet zomaar voor de kinderen van God. Ze maken deel uit van een wonderlijk plan. Zorgen, miserie, tegenslagen en ziekten zijn als het draaien van de klei in de handen van de Grote Pottenbakker. Die doorheen het lijden ging, zal regeren met God (2 Corinthen 4:17; 2 Timotheus 2:12)

13 Er is die Ene die ziet en precies begrijpt waar jij doorheen gaat
Er is die Ene die ziet en precies begrijpt waar jij doorheen gaat. Hij zorgt voor je op een manier die je in dit leven wellicht nooit kan begrijpen. Hij wil je volledig gelukkig zien in een vol en vruchtvol leven waarin je velen mag verrijken en aanraken. Als je Hem nog niet hebt aanvaard voor jouw leven, vraag Hem dan om in jouw hart te komen door het volgende te bidden: “Lieve Heer Jezus, ik verlang naar de gave van eeuwig leven en liefde. Geef me uitzicht op mijn uiteindelijke bestemming. Ik open mijn hart en mijn leven voor Jou en aanvaard Jou als mijn Redder. Vergeef me al de fouten van mijn leven, geef me een nieuwe kans, en help me Jou te mogen kennen en Jouw liefde voor mijn leven. Dat bid ik je, in Uw wonderlijke Naam. Amen.

14 Presentation translated and mastered by Booker


Download ppt "Hindernissen zijn er om te OVERWINNEN ♫ Geluid aan !"

Verwante presentaties


Ads door Google