De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vernieuwing van je geloof…..

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vernieuwing van je geloof….."— Transcript van de presentatie:

1 Vernieuwing van je geloof…..
Voorganger: Ds. Peter Elzinga Organist: Jan Wolfs Piano: Lineke Meerman M.M.V. Moniek en Mirjam Pinksteren 2015

2 Vernieuwing van je geloof…
Pinksteren 2015 Vernieuwing van je geloof…

3 Vernieuwing van je geloof…
Pinksteren 2015 Vernieuwing van je geloof… De kaarsen op de wereldbol worden aangestoken als teken van verbondenheid met alle christenen over de hele wereld die vandaag samenkomen om met elkaar het feest van pinksteren te vieren: de uitstorting van de Heilige Geest.

4 Vernieuwing van je geloof…
Pinksteren 2015 Vernieuwing van je geloof… Gloriosa, een plant met uitbundig bloeiende bloemen: Het feest van uitstorting van de Heilige Geest. De bloemen lijken op een open hand, onze hand, naar de wereld die ons nodig heeft. De 7 kaarsen staan voor de 7 geesten die staan voor Gods troon. Zij maken Zijn Naam groot. Heilig Heilig Heilig is de Heer onze God, laten ook wij Zijn Naam groot maken!!

5 Vernieuwing van je geloof…
Pinksteren 2015 Vernieuwing van je geloof… Moniek en Mirjam Still, my soul, be still Gentle voice Blijf bij mij Heer Hallelujah You raise me up Jesus is the living stone

6 Vernieuwing van je geloof…
Pinksteren 2015 Vernieuwing van je geloof… Ik geloof dat ik nooit alleen ben dat God altijd bij mij is en over mij waakt als een Vader en een Moeder. Ik geloof dat Jezus Christus is gekomen om ook mij te vergeven, om ook mij de kracht te geven het leven aan te kunnen. Ik geloof dat de Geest van Christus in mij leeft en werkt. Ik geloof dat ik onder de mensen niet alleen ben: dat om mij heen de grote gemeenschap van de kerk is, waartoe ook ik wil behoren. Ik geloof dat ik nooit zover van God kan weglopen, dat er geen terugkeer meer mogelijk is. Ik geloof dat ik nooit zover kan afdwalen, dat God mij niet naar zich toe wil trekken. Ik geloof dat God voor mij het leven wil, en niet de dood, de blijdschap, en niet het verdriet. Ik geloof dat Hij bij mij is vandaag, altijd, en zelfs tot in eeuwigheid.

7 Vernieuwing van je geloof…
Pinksteren 2015 Vernieuwing van je geloof… De verschillen in de flesjes: plastic – glas. Blauwe dop - groene dop, en zo zijn mensen ook heel verschillend. Het plastic flesje met blauwe dop lijkt gevuld met helder water, maar kijk eens goed….. iiiieuw! Schimmel. In het glazen flesje zit water uit de dode zee. Dit water was eerst gewoon helder en nu komen er zoutkristallen in. Zo is het ook met Heilige Geest. Als jij daarmee gevuld bent en aan het werk gaat kun je dat ook zien. Lees maar in Galaten 5: 22 Je zit dan vol met liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Zoals het zoutkristal verschijnt in het flesje water, zo wil Gods Geest in jou zijn.

8 Vernieuwing van je geloof…
Pinksteren 2015 Vernieuwing van je geloof… Handelingen 2: 1-13 En Jesaja 44: 1-5

9 Vernieuwing van je geloof…
Pinksteren 2015 Vernieuwing van je geloof…

10 Vernieuwing van je geloof…
Pinksteren 2015 Vernieuwing van je geloof…


Download ppt "Vernieuwing van je geloof….."

Verwante presentaties


Ads door Google