De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Doel: Met deze presentatie worden docenten geïnformeerd over DOiT en worden zij enthousiast gemaakt om met de methode aan de slag te gaan. Door de praktische.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Doel: Met deze presentatie worden docenten geïnformeerd over DOiT en worden zij enthousiast gemaakt om met de methode aan de slag te gaan. Door de praktische."— Transcript van de presentatie:

1 Doel: Met deze presentatie worden docenten geïnformeerd over DOiT en worden zij enthousiast gemaakt om met de methode aan de slag te gaan. Door de praktische benadering ondersteunt de presentatie de implementatie DOiT op school. Doelgroep: De presentatie is voor scholen en docenten die op het punt staan om met DOiT te starten. Voorbereiding: De toelichting per dia in dit document geeft achtergrondinformatie over het onderwerp. U kunt de dia’s eventueel naar eigen wens aanvullen en/ of aanpassen. U kunt op deze dia uw naam en/ of de naam van uw organisatie/gemeente invullen. Zo is voor de toehoorders duidelijk wie de initiatiefnemer voor de bijeenkomst is. Lessenserie gericht op gezonde leefstijl <Naam spreker en school/ gemeente. U kunt hier ook uw logo plaatsen>

2 Ontwikkeling 2002 Ontwikkeld door VUmc 2009 Doorontwikkeld pilot
2011 Landelijke uitrol implementatie onderzoek 2013 Overname door Arko Sports Media

3 ? Wat is DOiT? DOiT-programma
vmbo basis/kader en theoretische leerweg (1e en 2e jaar); 12 theorielessen, 4 bewegingslessen (verdeeld over jaar 1 en 2); ouderparticipatie; aandacht voor de directe omgeving van de leerling; tijdens lessen verzorging/biologie/LO/mentoruur. Doel Preventie overgewicht  gedragsverandering gericht op gezonde voeding én voldoende bewegen ?

4 Hoe werkt DOiT? Aanpak investeren in gezondheid van jongeren;
vmbo hoog risico; belangrijke rol voor school; speerpunt volksgezondheidbeleid; aanpak gemeente, GGD, sportfederatie.

5 Effectiviteit Zelfregulatietheorie monitoren gedrag;
vergelijken met norm; reden voor gedrag; oplossing en starten; gewoonte doorbreken; effect nieuwe gedrag; evalueren. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen door DOiT: minder overgewicht hebben; minder gezoete dranken drinken; minder tijd aan tv-kijken en computeren besteden. Erkend door Centrum Gezond Leven!

6 Lokale inbedding Aansluiting bij andere projecten

7 Materialen Voor leerlingen les- werkboek;
toolkit met eet- en beweegdagboekje, stappenteller en caloriewegwijzer; persoonlijk advies op computer (TESTiT) en aanvulling via Test je Leefstijl. Voor docenten docentenhandleiding; website Voor ouders ouderinformatieboekje

8 Organisatie Samenwerking
scholen: directie, leerkrachten, ouders & leerlingen; GGD; sportraden; gemeente; sportverenigingen. Website met extra downloads. Kosten €14 per leerling ( 2 jaar); €3 per leerling Test je Leefstijl ( volledig aantal schooljaren). Subsidie vaak mogelijk; via o.a. ondersteuningsaanbod.

9 Rol professional contact met scholen; begeleiden en adviseren scholen in uitvoering; lokale samenwerking initiëren; subsidie aanvraag.

10 arno.barendse@sportsmedia.nl; www.doitproject.com; 030-7073000.
Contact


Download ppt "Doel: Met deze presentatie worden docenten geïnformeerd over DOiT en worden zij enthousiast gemaakt om met de methode aan de slag te gaan. Door de praktische."

Verwante presentaties


Ads door Google