De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer."— Transcript van de presentatie:

1

2 avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer

3 Wanneer we het woord "Siberië“ horen, slagen we er niet in anders dan als aan iets verafs te denken in een uitgestrekte, koude en onherbergzame vlakte, of kortweg, de laatste plaats in de wereld waar iemand zijn vakantie zou doorbrengen. Misschien, indien ze meer wisten over het Baïkalmeer, zou hun mening veranderen.

4

5 Het Baïkalmeer is het grootste meer in de wereld door zijn watervolume, en niet alleen door zijn grootte, maar ook door zijn diepte. Geen enkel meer benadert die diepte van 1620 meter. Baïkal bevat één vijfde van al het zoet water op de planeet. Om u een inzicht te geven van zijn enorme watermassa: indien alle rivieren van de wereld zich erin stortten, dan zou het een gans jaar duren om het te vullen.

6 En al dit water is zuiver, omdat deze rivieren die het voeden door het steppen van Siberië lopen, zonder enige menselijke bezoedeling. Dit is de reden waarom de transparantie van het water, ook in bevroren toestand, uniek is. Op de foto, een van de 330 rivieren die het Baïkalmeer voeden.

7 Zomer Winter Het is onmogelijk om te spreken van Siberië zonder aan zijn strenge winters te denken. 4 à 5 Maanden per jaar is Baïkal bevroren, waardoor het isolement nog groter wordt. Het blijft een van de grootste intacte zoetwaterreserves van de planeet. De omgeving van Baïkal verandert radicaal van zomer- naar wintertijd.

8 Het ijs is zo dik aan het eind van de winter, dat voertuigen zonder gevaar over het meer kunnen rijden.

9 De zuiverheid van het water ziet men duidelijk in de ijsblokken.

10 .... tot en met ijsblokken van helblauwe doorschijnende kleur.

11 Surrealistisch landschap. Verschillende endemische soorten vis, schaal-en zoogdieren bewonen zijn wateren. Een onverwachte kleur op de bodem van een bevroren meer. Verschillende instanties organiseren duikexpedities naar Baïkal om de kleurrijke flora en fauna te bewonderen.

12 De imposante Baïkal steur is bijna onmogelijk te vinden. De populatie is enorm gereduceerd. Hij wordt ernstig bedreigd met uitroeiïng, omdat de eieren sterk gewaardeerd worden door liefhebbers van Russische kaviaar.

13 Steur Caviar Een van de meest waardevolle ter wereld. Exclusiviteit wordt duur betaald.

14 De menselijke aanwezigheid wordt gevoeld, en vele zoogdiersoorten worden bedreigd De Siberische tijger is niet langer in de regio Baïkal. De Nerpa, de enige zoetwaterzeehond ter wereld, ook wel bekend als "Baïkal Seal" woont nog steeds in het meer en, ondanks de bescherming van de overheid, wordt met uitsterven bedreigd. De vissen betekenen een smulpartij voor de beren die de stranden bevolken. Hun populatie blijft goed op peil.

15 De grootste stad in de regio van Siberië: Irkoetsk, langs de Angara-rivier. Het grootstedelijk gebied telt meer dan 1 miljoen inwoners. De mensen hebben het voorrecht van het leven naast een site van het Werelderfgoed van de UNESCO. (Satellietfoto)

16 Zicht op de grootste stad van Siberië.

17 Transsiberische spoorweg van Moskou naar Bejing. Het Baïkalmeer het is het hoogste punt van het traject, dat 33.200 bruggen en tunnels bevat.

18 De Transsiberische Expres, meer dan 100 jaar geschiedenis.

19 Mooi landschap rond het Baïkalmeer

20 Andere schone zichten van deze “Russiche reus”, indrukwekkende helderheid.

21 Adembenemende landschappen.

22

23

24


Download ppt "avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer."

Verwante presentaties


Ads door Google