De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat kan je doen met jouw schoolraad?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat kan je doen met jouw schoolraad?"— Transcript van de presentatie:

1 Wat kan je doen met jouw schoolraad?
Annelies Mervielde Timothy Van Raemdonck

2 Wat gaan we vandaag doen?
Waarover wil jij het hebben in de schoolraad? Wat komt er aan bod? Wat kan ik nu effectief bespreken in de schoolraad? Hoe plaats ik zelf iets op de agenda? Atheneum MXM vertelt.

3 Maar eerst…wat is de schoolraad?
Overleggroep die belangrijke thema’s voor de school bespreekt. Ze komt enkele keren per jaar samen. Wie is er lid? 3 ouders 3 personeelsleden 2 leden uit de lokale gemeenschap 2 leerlingen De directeur (niet stemgerechtigd) Werking schoolraad wettelijk vastgelegd in het Bijzonder Decreet betreffende het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

4 1. Waarover wil jij het hebben in de schoolraad?

5 2. Wat komt er aan bod? De leden van de schoolraad kunnen:
Informatie vragen Alle informatie die men nodig heeft om te adviseren, te overleggen of te beslissen. MAAR: Enkel algemene informatie. Geen persoonlijke info over leerlingen en leerkrachten. Advies geven Document met niet-bindend standpunt Aan de directeur, algemeen directeur of raad van bestuur van de scholengroep.

6 2. Wat komt er aan bod? Overleggen
Interactief gesprek tussen de directeur en de schoolraad Hoeft niet tijdens de schoolraad te gebeuren, kan ook op een ander moment. Beslissen De leden van de schoolraad kunnen over de eigen werking beslissingen nemen.

7 2. Wat komt er aan bod? VUISTREGEL WEL: Alles wat te maken heeft met de algemene organisatie van de school. NIET: De vorm en inhoud van alles wat te maken heeft met leren en evalueren of wat te maken heeft met de persoonlijke leefwereld van leerlingen en schoolteam.

8 2. Wat komt er aan bod? Tijd voor een test!

9 2. Wat komt er aan bod? Zet de wifi op je toestel aan. Selecteer GO-Guest Login: guest Paswoord: GoToWeb!

10 2. Wat komt er aan bod? Ga naar kahoot.it

11 2. Wat komt er aan bod? Vooral Advies/Overleg mogelijkheden in de schoolraad, weinig beslissingen. De Schoolraad = Overlegorgaan!

12 3. Wat kan ik nu effectief bespreken in de schoolraad?

13 4. Hoe plaats ik zelf iets op de agenda?
Informeer de voorzitter/de directeur Stellen samen de agenda op Het schoolteam, de leerlingenraad en de ouderraad krijgen agenda Dringend agendapunt kan nog steeds worden opgenomen na bericht aan voorzitter Op de schoolraad zelf In principe kan er geen agendapunt meer worden toegevoegd Maar als alle leden akkoord gaan, is een uitzondering mogelijk

14 4. Hoe plaats ik zelf iets op de agenda?
Is er in de nabije toekomst geen schoolraad gepland? Belangrijke onderwerpen? → Vraag zelf een schoolraad aan! Mogelijkheden: Vraag van 1/3de van de stemgerechtigde leden De leerlingenraad dient een verzoek in bij de voorzitter Zorg steeds voor een motivatie én een mogelijke agenda.

15 Vragen?

16 5. Atheneum MXM vertelt.


Download ppt "Wat kan je doen met jouw schoolraad?"

Verwante presentaties


Ads door Google