De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Is de varkenshouderij gebaat bij TTIP? Door: Ingrid Jansen (voorzitter NVV)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Is de varkenshouderij gebaat bij TTIP? Door: Ingrid Jansen (voorzitter NVV)"— Transcript van de presentatie:

1 Is de varkenshouderij gebaat bij TTIP? Door: Ingrid Jansen (voorzitter NVV)

2 Klik om de modelstijlen te bewerken Tweede niveau De impact van TTIP op de Nederlandse varkenshouderij TTIP zou voordelen moeten brengen voor het handelsverkeer tussen Europa en de Verenigde Staten (VS) door o.a. het wegnemen van importtarieven en het gelijkstellen van normen. Echter biedt TTIP alleen nadelen voor de Nederlandse varkenshouderij.

3 Klik om de modelstijlen te bewerken Tweede niveau De Nederlandse varkenshouderij…  is in staat om desondanks de hogere productienormen dan de Europese productienormen nog competitief te produceren;  is het exportland voor veilig en kwalitatief hoogstaand geproduceerde varkens en varkensvlees.

4 Klik om de modelstijlen te bewerken Tweede niveau TTIP brengt schade aan de Nederlandse varkenshouderij door:  de verhoogde concurrentie ontstaan door het toetreden van 3.000 kiloton aan varkensvlees uit de VS op de markt;  de lagere normen van de VS voor varkensvleesproductie, waardoor met lagere productiekosten goedkoper vlees wordt geproduceerd;

5 Klik om de modelstijlen te bewerken Tweede niveau TTIP brengt schade aan de Nederlandse consument doordat:  varkensvlees uit de VS aan lagere eisen voldoet en zo de voedselveiligheid en –kwaliteit van het varkensvlees in het geding brengt;  de in Europa verboden middelen en productiemethoden in de VS nog worden toegepast. De normen van het hoge niveau van Europa op het gebied van voedselveiligheid en –kwaliteit zal in TTIP als basis moeten fungeren.

6 Klik om de modelstijlen te bewerken Tweede niveau Conclusie: ‘TTIP is desastreus voor de Nederlandse varkenshouderij!’  Het bestaansrecht van familiebedrijven komt in het gedrang door oneerlijke concurrentie;  het vlees wordt nog goedkoper door het hoge aanbod van vlees, geproduceerd tegen een lagere kostprijs door de lagere eisen.


Download ppt "Is de varkenshouderij gebaat bij TTIP? Door: Ingrid Jansen (voorzitter NVV)"

Verwante presentaties


Ads door Google