De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Chinatowns in California. De inleiding. Hoofdvraag: Waarom zijn er Chinatowns over de hele wereld? - Wat is een Chinatown? - Chinatown San Fransisco.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Chinatowns in California. De inleiding. Hoofdvraag: Waarom zijn er Chinatowns over de hele wereld? - Wat is een Chinatown? - Chinatown San Fransisco."— Transcript van de presentatie:

1 Chinatowns in California

2 De inleiding. Hoofdvraag: Waarom zijn er Chinatowns over de hele wereld? - Wat is een Chinatown? - Chinatown San Fransisco. - Chinatown Los Angeles. - De verschillen tussen Chinatown LA & SF.

3 Hoofdvraag: Waarom zijn er Chinatowns over de hele wereld? Chinatowns zijn er over de hele wereld omdat Chinezen niet altijd in China blijven wonen. De Chinezen houden vaak erg vast aan hun eigen cultuur en leefgewoontes, waardoor er bijna in elke wereldstad wel een Chinese wijk/straat te vinden is. Dit wordt een Chinatown genoemd. Ook in Nederland zijn Chinatowns, zo is er een Chinatown in Amsterdam, in Den Haag en in Rotterdam.

4 Wat is een Chinatown?

5 Chinatown San Fransisco. Chinatown San Francisco is na Chinatown New York de grootste Chinatown in Noord- Amerika. Er wonen ongeveer mensen. De ingang van dit stadsdeel wordt duidelijk gemarkeerd door een Chinese toegangspoort. Overigens staan er twee leeuwen geposteerd aan weerskanten van de poort. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door Chinese straatverlichting, vlaggen en gebouwen die versierd zijn met pagodedaken Bron: Toegangspoort San Fransisco Ligging Chinatown San Francisco

6 Chinatown Los Angeles. De Chinatown in Los Angeles is een van de kleinere Chinatowns in Amerika. In deze Chinatown wonen ongeveer mensen. Het is een woonwijk met een laag inkomen. Je vindt in deze Chinatown Chinese restaurants, winkels, bibliotheken en galerijen. Er zijn ook veel films in dit gebied gefilmd. Bron: Chinese draken Ligging Chinatown Los Angeles.

7 Verschillen Tussen Chinatown SF & LA San Francisco inwoners Vorm Chinatown > 1 mijl lang 1,34 mijl breed (1 mijl =1, kilometer) Los Angeles inwoners Vorm Chinatown > 0,94 vierkante mijl (1 mijl =1, kilometer)


Download ppt "Chinatowns in California. De inleiding. Hoofdvraag: Waarom zijn er Chinatowns over de hele wereld? - Wat is een Chinatown? - Chinatown San Fransisco."

Verwante presentaties


Ads door Google