De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nieuwsbrief “de nieuwe waik” Maart 2011 Welkom op de tweede digitale nieuwsbrief waarin we,na een smaakvolle start begin dit jaar,langzaam afscheid nemen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nieuwsbrief “de nieuwe waik” Maart 2011 Welkom op de tweede digitale nieuwsbrief waarin we,na een smaakvolle start begin dit jaar,langzaam afscheid nemen."— Transcript van de presentatie:

1 Nieuwsbrief “de nieuwe waik” Maart 2011 Welkom op de tweede digitale nieuwsbrief waarin we,na een smaakvolle start begin dit jaar,langzaam afscheid nemen van de donkere dagen en hopen op een prachtige lente. In deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen in “de nieuwe waik”. Dit jaar willen we de stilte op koninginnendag doorbreken door een rommelmarkt /Hulsterse vrijmarkt te organiseren in onze straat. Vergunning hiervoor is al verleend en de eerste stappen om deze onder de aandacht te brengen zijn gezet. Langs verschillende wegen wordt u hiervan op de hoogte gehouden. Twijfels over het wel of niet doorgaan van de vestingdagen zijn,dankzij de RABO bank, verdwenen bij de ondernemersvereniging en de eerste vestingstadbijeenkomst heeft al plaatsgevonden.Hierover straks meer. We beginnen met het houtenkwartier die na lange tijd weer opengesteld is voor het doorgaande verkeer en wij mochten bij de officiële opening aanwezig zijn. Veel leesplezier De werkgroep. PS, Carnaval vierders onder ons veel leut toegewenst en sterkte ook na het carnaval

2 Na 5 jaar is het feit:De weg langs het houtenkwartier is weer open(en verkeer van rechts geeft weer voorrang) en is voorzien van fraaie verlichting die voldoet aan de eisen van deze moderne tijd. Namens de wijkraad binnenstad Hulst en de gemeente zijn de bewoners van het houtenkwartier en het aansluitend deel van de Fr. van Waesberghestraat uitgenodigd om een officiële straat opening op 14 februari om 17.00 uur bij te wonen. De fotoreportage hieronder laat (weer)zien dat een klein gerucht kan leiden tot grote verwarring maar eerst een oude foto of eigenlijk een ansichtkaart van het originele houtenkwartier die genomen is vanuit de Vestdijkstraat.

3 Een lid van de wijkraad binnenstad Hulst en woonachtig in de Fr. Van Waesberghestraat heeft nog elders een kleine verplichting en doet dus waar hij goed in is : delegeren. Hij stuurt zijn PR team alvast vooruit om commissaris Carla (hierna CC genaamd) te ontvangen namens de wijkraad. Samen met de gemeente en de wijkraad zal ze de straat openen. Tenminste dat wordt verteld….. met dank aan fotograaf A Biesbroeck. Een kroeg,een juffrouw op de fiets Het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets Maar het is dat ik hier niet geboren ben Spannend,nog even en ik sta op de foto samen met CC Zal goed staan op mijn C.V. Op het nieuws gehoord dat dienstauto te duur is,ze zal wel op de fiets komen Ik ga niet eerder naar huis of ik heb CC gezien en gesproken hier of in een kroeg. Hoe ziet haar dienstauto eruit?

4 Burgemeester en bijna alle wethouders zijn van de partij Op deze manier hebben ze allemaal een steentje bijgedragen Schiet je een beetje op,we moeten nog naar de Meerpaal voor het avondeten Ja jongen, je moet er wat voor over hebben als je aan de weg timmert. Potverdorie, sla ik weer op mijn vinger ik kan niet langer wachten en doe zelf de opening. Moet ze maar op tijd komen !

5 Geduldig wachten in Taveerne de meerpaal met een hapje en een drankje en nog een drankje en nog een.. Daar gaat mijn carrière Oe! Eerst een mailtje sturen aan thuis en CC naar CC. Ik ben hier nog wel even. Wat zullen we drinken 32 dagen lang Wat zullen we drinken wat een dorst Er is genoeg voor mij alleen Wat wil je hebben? Maakt niet uit als het maar blond is en CC waar blijft ze? He, smsje van Reggie. CC komt niet en ik kom later. Daar zijn we mooi klaar mee! Kan er iemand twitteren? C C ? Die komt 19 maart het houtenkwartier openen Wethouder van Driessche komt net binnen. Misschien weet hij meer waar ze blijft

6 VESTINGDAGEN 27 EN 28 AUGUSTUS MET THEMA REUS MAXIMILIAAN Nu het houtenkwartier weer opengesteld voor het doorgaande verkeer kan een gedeelte van de F.v.W. straat,voor zolang het evenement duurt, afgesloten worden. Na het eerste werkgroepoverleg komt de straat er als volgt uit te zien: Vanuit de Gentse straat tot aan het labyrint worden lege pekken opgevuld door kramen met standhouders. Daarna opvulling straat door bewoners met een versierde sfeertent bij nr. 21.Het gedeelte tussen de 4 torens wordt een sfeerstraat met o.a. : strobalen hoefsmid,muziek, Oudhollandse spelen, speenvarken aan het spit. Vanaf Sjoez tot aan de Steenstraat worden lege plekken opgevuld door kramen met standhouders. Op zondagmorgen willen we gezamenlijk ontbijten. Omdat het thema reusachtig is lijkt het ons wel leuk om niet groot maar MAX te denken m.a.w. overdreven grote voorwerpen in de straat. Heeft u ook een idee of suggestie ? Laat het ons weten via denieuwewaik@gmail.comdenieuwewaik@gmail.com

7 Wist u dat ? Dat we op 6 januari in het restaurant Babbels met 40 personen sla met spek of zuurkool hebben gegeten en wil ieder bedanken voor zijn of haar bijdrage. Dat de leeftijd in onze straat varieert van 1 tot 92 jaar. Dat houtenkwartier ook te vinden is op www.buurtlink.nl. Dat onze straat een lengte heeft van 350 meter en is misschien dan wel de langste straat in de binnenstad. Dat onlangs Fr van Waesberghestraat nr. 36 is verkocht. Dat verhalen,vragen,opmerkingen,reacties, wat dan ook, altijd welkom zijn bij denieuwewaik@gmail.com. denieuwewaik@gmail.com

8


Download ppt "Nieuwsbrief “de nieuwe waik” Maart 2011 Welkom op de tweede digitale nieuwsbrief waarin we,na een smaakvolle start begin dit jaar,langzaam afscheid nemen."

Verwante presentaties


Ads door Google