De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies."— Transcript van de presentatie:

1 Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies

2 CONTEXT - KADER Het optimaliseren van de interne processen van de OCMW’s: Deze processen stellen ons onder andere in staat om preventief te werk te gaan ten opzichte van fraude.

3 DOELSTELLINGEN VAN DE AUDIT Analyseren: het beheer en de uitvoering van de processen in verband met de materies die gesubsidieerd worden door de POD MI; het beheer en de uitvoering van de interne controle in verband met deze processen.

4 DOELSTELLINGEN VAN DE AUDIT Aanbevelingen doen: het beheer en de uitvoering van de processen verbeteren; het beheer en de uitvoering van de interne controle verbeteren.

5 DOELSTELLINGEN VAN DE AUDIT Deze analyses en aanbevelingen moeten er, op termijn, voor zorgen dat: de OCMW's geholpen worden bij het invoeren/verbeteren van de beheersprocessen. het goede beheer van de subsidies van de federale Staat gewaarborgd wordt; aan iedereen de fundamentele sociale rechten op een duurzame en rechtvaardige manier worden gewaarborgd, eerste missie van de POD MI.

6 MATERIES WAAROP DE AUDIT BETREKKING HEEFT Recht op maatschappelijke integratie Wet van 2/04/1965: - Equivalent leefloon; - Medische kosten Stookoliefonds Fonds voor participatie en sociale activering Sociaal Fonds Gas en Elektriciteit

7 PROCESSEN WAAROP DE AUDIT BETREKKING HEEFT

8

9 METHODE 1. Voorbereiding door het OCMW 2. Voorbereiding door de auditeur 3. Bezoek 4. Verslag 5. Opvolging

10 METHODE Voorbereiding door het OCMW: Ontvangen van vragen en tabellen;  Doelstellingen van de processen  Partijen die deelnemen aan de processen  Tools  Risico's  Beheer van de informatie Aan te vullen; Terug te sturen naar de auditeur.

11 METHODE Voorbereiding door de auditeur: Analyse van de voorbereiding van het OCMW; Verzamelen van de informatie van de POD MI: Inspectieverslagen, eventuele klachten, kwaliteitscontrole van de multifunctionele attesten, …; Vergelijking van de gegevens OCMW / POD MI.

12 METHODE Bezoek: Bespreking van de voorbereidingen; Controle ter plaatse door raadpleging van de stukken, individuele en collectieve gesprekken,... Bespreking van de verbeterpistes; Keuze van de prioriteiten; Bepalen van het actieplan.

13 METHODE Verslag: Vaststellingen; Analyse; Aanbevelingen; Actieplan.

14 METHODE Opvolging: Verslag 1 ste audit Uitvoering van het actieplan Nieuwe vaststellingen Nieuwe prioriteiten Nieuw actieplan

15 VRAGEN ? ? ?


Download ppt "Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies."

Verwante presentaties


Ads door Google