De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

INFORMATIE DOCENTENHANDLEIDING Centraal Museum VOORBEREIDENDE LES BAK basis voor actuele kunst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "INFORMATIE DOCENTENHANDLEIDING Centraal Museum VOORBEREIDENDE LES BAK basis voor actuele kunst."— Transcript van de presentatie:

1 INFORMATIE DOCENTENHANDLEIDING Centraal Museum VOORBEREIDENDE LES BAK basis voor actuele kunst

2 Utrecht, 2015 Beste docent, Wij hopen u en uw groep binnenkort te mogen verwelkomen in het Centraal Museum, waar u met de groep deelneemt aan het programma New World Academy van kunstenaar Jonas Staal, i.s.m. BAK basis voor actuele kunst. Dit programma is speciaal gemaakt voor de bovenbouw HAVO/VWO/Gymnasium. Heeft u nog geen bezoek geboekt? Neem dan contact op met onderstaande gegevens of kijk op onze website onder onderwijs. Om het bezoek zo waardevol mogelijk te maken en het prettig te laten verlopen, willen wij u voorafgaand van een aantal zaken op de hoogte brengen. In de bijlagen vindt u daarom de algemene gegevens van het Centraal Museum met routebeschrijving, de huisregels en een docentenhandleiding met informatie voor een voorbereidende les. Wij wensen u en uw klas alvast heel veel plezier! Als u nog vragen heeft over deze handleiding, het programma of de kosten kunt u contact met ons opnemen. Met vriendelijke groet, Rogier Brom (Centraal Museum) en Nathalie Roos (BAK basis voor actuele kunst) Publieksinformatie & Reserveringen dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 13.00 uur 030-2362393 / rondleidingen@centraalmuseum.nl

3 Algemene gegevens Het museumbezoek: Als u met uw groep komt, meldt u zich in de hal van het Centraal Museum. In de hal staan de museumdocenten u op te wachten. Zij heten daar de groep welkom. De klas wordt in twee groepen opgesplitst. Het programma start in de hal van het Centraal Museum. Het is handig als de indeling van tevoren bekend is en de groepen redelijkerwijs verdeeld zijn. Reizen naar het museum: Het Centraal Museum is met zowel de fiets als de bus gemakkelijk te bereiken. Het Centraal Museum ligt in het zuidelijke deel van de Utrechtse binnenstad. De parkeermogelijkheden zijn beperkt. De dichtstbijzijnde parkeergarage (Springweg) ligt op 10 minuten lopen van het museum. Met het openbaar vervoer kunt u vanaf NS Utrecht Centraal Station buslijn 2 (Ringlijn Museumkwartier) nemen. U stapt uit bij de halte Centraal Museum. U bent dan bij de ingang van het Dick Bruna huis en het museum. Het adres van het Centraal Museum is: Centraal Museum Nicolaaskerkhof 10 3512 XG Utrecht T 030- 236 236 2

4 Huisregels: In het Centraal Museum mogen geen jassen, tassen, drank- of etenswaren worden meegenomen. Niet rennen en schreeuwen. Niet aan de kunstwerken zitten. De groep blijft bij elkaar, de kinderen mogen niet alleen door het museum dwalen. Verwachtingen t.a.v. leerkrachten/begeleiders: De museumdocenten zorgen voor het verhaal en de begeleiding, de begeleider en leerkracht zorgt voor de orde in de groep. Voor de rust in de groep is het belangrijk dat er niet te veel ouders bij het programma aanwezig zijn. Aan de ouders die meegaan vragen wij of ze tijdens de uitleg niet met elkaar gaan praten en hun mobiele telefoons uitzetten.

5 Docentenhandleiding Inleiding in de klas: Voor een geslaagd museumbezoek is het van belang dat leerlingen van tevoren weten wat ze te wachten staat. Wat is het Centraal Museum, hoe lang blijven we daar, hoe moet ik me gedragen in het museum? Hoe gaan we daar naar toe etc.? Maar ook wat gaan we bekijken? Om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden kunt u ze het een en ander uit deze handleiding vertellen en/of de voorbereidende les geven. Het museumprogramma: Dit programma is ontwikkeld voor bovenbouwklassen HAVO/VWO/Gymnasium. De insteek van het educatieprogramma is leerlingen kennis laten maken met kunst als inzetbaar middel bij belangrijke maatschappelijke en politieke thema’s. Het educatieprogramma heeft als doel de leerlingen te inspireren, nieuwe inzichten te geven en ze aan te zetten tot een kritische houding ten opzichte van complexe, hedendaagse thema’s. In het educatie programma wordt ingegaan op de visie van politieke organisaties op kunst en cultuur als inzetbaar middel in hun politieke strijd. Daarnaast krijgen leerlingen stellingen voorgelegd over de maatschappelijke functie van kunst. Het onderwerp kunst en engagement sluit aan bij het examenprogramma beeldende vakken voor het VWO. Een vraag die in het programma gesteld wordt: hoe krijgt engagement vorm in de beeldende kunst? Dit is een interessante vraag om te stellen aan leerlingen.

6 Werkvorm: instructie, interactie, debat Duur programma: 1 uur Max aan leerlingen: 15 leerlingen per rondleider Min aantal begeleiders: 1 per 15 leerlingen Kosten: €80 per 15 leerlingen incl. entree Voorbereidende les met beeldpakket Op de volgende dia’s vindt u afbeeldingen die u aan uw leerlingen kan laten zien. In de notities van PowerPoint staan teksten met informatie over deze dia’s. Deze zijn bedoeld voor u als docent, ter voorbereiding en ondersteuning van de les.

7 VOORBEREIDENDE LES

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Tot ziens in het Centraal Museum!


Download ppt "INFORMATIE DOCENTENHANDLEIDING Centraal Museum VOORBEREIDENDE LES BAK basis voor actuele kunst."

Verwante presentaties


Ads door Google