De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oorlogsmonument voor Vriezenveen Jan-Carel Koster Beeldhouwer Het nieuwe.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oorlogsmonument voor Vriezenveen Jan-Carel Koster Beeldhouwer Het nieuwe."— Transcript van de presentatie:

1 Oorlogsmonument voor Vriezenveen Jan-Carel Koster Beeldhouwer Het nieuwe

2 Even voorstellen: Mijn naam is Jan-Carel Koster, ik ben Multidimensionaal beeldhouwer in de traditionele zin van het woord.

3 Vanaf mijn 6 e jaar ambachtelijk opgeleid door mijn grootvader, een begenadigd schrijnwerker. En op die manier opgeklommen van “gezel” tot “meester”.

4 Samen met mijn vrouw en 6 kinderen woon ik in Nijkerkerveen, waar ik ook mijn werkplaats heb.

5 Daarnaast werk ik veel in mijn Spaanse werkplaats (Catral), vlakbij de Steengroeve.

6 Het ontwerpen en maken van dit nieuwe oorlogsmonument zie ik als een grote eer. Ik zal mij dan ook voor meer dan 100% inzetten om er een uitzonderlijk monument van te maken. Ik wil een ieder die interesse heeft in de vorderingen van harte welkom heten om e.e.a. live te komen bekijken. Voor details zie: www.jancarelkoster.nlwww.jancarelkoster.nl

7 Vriezenveen En NU Toen

8 Hoe het was? En …… wat word het? Dringend Vermaan : Exhortare :

9 Betekenis van de woorden : Dringend Vermaan = een MONUMENT Afgeleid van HortareMonere Dringend VermanenWaarschuwen EXhortare

10 Uitleg in het kort Het vorige monument “Dringend Vermaan” wordt als leidraad gebruikt in dit nieuw te vervaardigen marmeren beeldhouwwerk. Het silhouet van dit vorige monument wordt als een lege plek uitgehouwen in het blok marmer waarin de leegte een symbolische functie heeft. In deze leegte zal men kunnen plaatsnemen waardoor een ieder zich, middels zijn eigen schaduw kan identificeren met de leegte die is achtergebleven bij de oorlogsslachtoffers en hun nabestaanden. Maar ook bij de leegte van bv het ontvreemde monument.

11 Daarnaast ziet u een gebogen vrouw met een ‘dode’ duif in haar handen. Deze duif is de duif die ook in het vorige monument te zien is geweest. De reden voor het verbeelden van de duif is omdat dit symbool staat voor vrede, liefde en het communiceren tussen 2 werelden. In een oorlog zijn deze aspecten alle drie ver te zoeken. Dat was toen zo en dat is nu nog steeds het geval. Door het oppakken van deze duif draagt deze terneergeslagen vrouw de hoop op een betere toekomst met zich mee. Hopend op een toekomst waarbij er weer vrede en liefde heerst, waarbij er weer communicatie onderling mogelijk is. De vrouw wordt gedeeltelijk uitgehouwen om de symboliek van de ‘herinnering aan de oorlog’ uit te beelden. De gedachten die zij als een blok aan haar been haar verdere leven met zich mee zal moeten dragen.

12 Het ontwerp: 80cm 300 cm 200 cm In het kort is dit monument bedoeld om de slachtoffers te gedenken. Maar daarnaast waarschuwt al deze symboliek in dit beeldhouwwerk ons voor het gevaar dat aan de schaduwzijde van deze wereld op de loer ligt. Het communiceren en verspreiden van liefde en vrede onderling is niet alleen een les die de nabestaanden moeten gedenken, maar juist ook de jeugdigen onder ons. Zodat we ons gezamenlijk bewust worden dat vrede en liefde begint bij onszelf.

13 Het materiaal: Marmer genaamd : “Alicante Rojo” uit Spanje

14 Uitzoeken van het juiste blok marmer. Ongesorteerde rotsen of ……… Gezaagde blokken

15 Werkwijze : Hakken en ………

16 Zagen.

17 Een paar werkstukken :  Formaat 200 x 200 cm  UTRECHT

18 “The Big Ben”  Formaat : 350 x 400 cm.  Vlaardingen

19 “Vienna”  Hoogte: 200 cm  Vlaardingen

20 Grafmonument  Formaat: 200 x 80 cm.  Schagen

21 “Madrid”  Formaat: 250 x 150 cm.  Vlaardingen

22 Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op: www.jancarelkoster.nl Of op de websites van: www.twenterand.nl www.4en5mei.nl

23 Oorlogsmonument voor Vriezenveen Jan-Carel Koster Beeldhouwer Het nieuwe


Download ppt "Oorlogsmonument voor Vriezenveen Jan-Carel Koster Beeldhouwer Het nieuwe."

Verwante presentaties


Ads door Google