De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door:Davy,Gijs,Ellemijn,Elke

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door:Davy,Gijs,Ellemijn,Elke"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door:Davy,Gijs,Ellemijn,Elke
Geschiedenis Gemaakt door:Davy,Gijs,Ellemijn,Elke

2 Inhoud Het ontstaan van het verenigde koninkrijk Stonehenge
Rozen Oorlog

3 Het ontstaan van het verenigde koninkrijk
Het Koninkrijk Engeland hoorde bij zuidelijke deel eiland Groot Brittannië ( nu Engeland en Wales) Het koninkrijk is ontstaan rond 900. Alfred de grote noemde zich als eerste 'Koning van Engeland‘. In 1603 worden het Koninkrijk Engeland en het Koninkrijk Schotland verenigd onder één heerser, Jacobus I van Engeland /Jacobus IV van Schotland in een personele unie, maar pas in 1707 wordt met de Act of Union 'de staat Engeland afgeschaft en ontstaat het koninkrijk van groot Brittannië

4 Stonehenge Bij Stonehenge weet niemand echt waar het voor diende. Sommige mensen dachten dat het geneeskrachtig was. Andere dachten dat het een plaats was waar druïde bij elkaar kwamen voor hun rituelen. Weer andere mensen dachten dat het monument veel groter was en het een plaats om te overren was.

5 Rozenoorlog De Rozenoorlogen is een benaming van de binnenlandse strijd die in Engeland woedde in de periode 1455 tot De strijd ging tussen twee adellijke partijen.(het huis York en het huis Lancaster. (In de Nederlanden waren er bijvoorbeeld de Hoekse en kabeljauwse twisten. Nederland en Engeland zijn in totaal 4 keer met elkaar in oorlog geweest. De eerste oorlog werd helemaal op zee bevochten.

6


Download ppt "Gemaakt door:Davy,Gijs,Ellemijn,Elke"

Verwante presentaties


Ads door Google