De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Laptop per Leerling; een veldverkenning en aanbevelingen voor (nader onderzoek voor) professionalisering van LpL-implementatie Drs. Ben Kokkeler, leider.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Laptop per Leerling; een veldverkenning en aanbevelingen voor (nader onderzoek voor) professionalisering van LpL-implementatie Drs. Ben Kokkeler, leider."— Transcript van de presentatie:

1 1 Laptop per Leerling; een veldverkenning en aanbevelingen voor (nader onderzoek voor) professionalisering van LpL-implementatie Drs. Ben Kokkeler, leider expertisegroep Informatie, Onderwijs & Cultuur Drs. Emiel Kanters, senior adviseur 6 februari 2008 Bestuur & Management Consultants

2 2 Veldonderzoek thema’s Visie en cultuur t.a.v. innovatie en technologie in onderwijs; Wijze van invoer van de laptops in het onderwijs; Ervaringen met laptops; Vereisten voor succesvol laptopgebruik; Hoe ziet laptopgebruik in het onderwijs er in de toekomst uit. Analysekader --> 5 thema’s --> 6 respondentcategorieën --> interviewvragen per categorie

3 3 Overall observaties (1) analytisch/methodisch Impact LpL lastig te isoleren binnen ICT beleid Bronnen en (ervarings)literatuur over daadwerkelijke implementatie en gebruik in PO en VO is uitermate beperkt Keuze populatie was niet gebaseerd op voorstudie van schoolfilosofie, er is geen expliciete keuze vooraf gemaakt om ervaringen te evalueren in de context van uiteenlopende conceptuele benaderingen. Een probleemstelling als “helpt LpL bij het realiseren van flexibiliseren van onderwijs en verrijking van leeromgevingen in het perspectief van competentiegericht leren” was niet het vertrekpunt. Aanvullend onderzoek vanuit een dergelijk aangescherpt perspectief zou de scherpte van conclusies vergroten.

4 4 Overall observaties (2) vragen voor vervolg Wat zijn de beweegredenen van ICT voorhoede scholen om bewust niet te kiezen voor een LpL concept? Hoe behoud je het momentum, het stimuleren van kennisdeling onder de (20) LpL scholen? Hoe help je scholen om de eigen implementatiestrategieën al handelend van tijd tot tijd te ijken en valideren? Welke lering is te trekken uit LpL ervaringen in MBO scholen? Wat zijn de mogelijkheden om tussentijdse ervaringen in de schoolpraktijk actief terug te ploegen, al dan ondersteund door flankerend wetenschappelijk veldonderzoek?


Download ppt "1 Laptop per Leerling; een veldverkenning en aanbevelingen voor (nader onderzoek voor) professionalisering van LpL-implementatie Drs. Ben Kokkeler, leider."

Verwante presentaties


Ads door Google